Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.021
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.021
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

2 Ünlü İsimden LUNA ve UST Yorumları: Bekliyorduk, Uyanın!

Yakın tarihli bir röportajda, Bloomberg Intelligence’ın Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, LUNA ve UST’nin çöküşü hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Öte yandan Citadel Capital CEO’su Ken Griffin, Terra’nın (LUNA) çöküşünün düzenleyiciler için bir uyanış çağrısı olması gerektiğini düşünüyor. İşte detaylar…

Mike McGlone: Piyasanın temizlenmesi gerek

McGlone, UST fiyatındaki düşüşün kripto endüstrisinin geri kalanına algoritmik stablecoin’lerin tehlikeleri konusunda bir uyarı olduğunu söyledi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere çoğu yatırımcının başlangıçta 1 dolar değerine sabitlendiğini düşündüğü UST, kripto piyasalarını tümden sarsan bir fiyat çöküşü yaşadı. McGlone, kripto piyasalarının balon benzeri koşulları göz önüne alındığında, algoritmik stablecoin TerraUSD’nin çöküşünü “talihsiz” ancak beklenen bir durum olarak nitelendirdi.

Piyasanın son iki yılda “balonlaşan”, aşırı genişlemiş kripto varlıkları temizlemesi gerektiğini belirtti. McGlone, Shiba Inu’yu (SHIB) ve Dogecoin’i (DOGE), “saçma” örnekler olarak işaretledi. Kripto pazarını saçma sapan projelerden arındırmanın, kriptonun teknoloji ve finansı nihai olarak dönüştürecek “gerçekten temel oluşturmaya” geri dönmesiyle sonuçlanacağına dikkat çekti.

Ken Griffin: LUNA felaketi, düzenleyicileri motive etmeli

Öte yandan Griffin, yeni bir röportajda, gören Terra (LUNA) “felaketi”nin, yetkilileri, özellikle stablecoin’ler için gerekli düzenlemeyi yapmaya motive etmesi gerektiğini söyledi. CEO, “Bence Terra felaketi, Washington’a aslında dikkatli bir düzenlemeye odaklanması için bir uyandırma çağrısı olmalı. Özellikle stablecoin, isminden dolayı neredeyse uygun şekilde düzenlenmesini talep ediyor,” ifadelerini kullandı.

Hedge fonu CEO’su, piyasa değeri ve hacimleri, Tether’i (USDT) destekleyen rezervlerle ilgili soruların hala en büyük stablecoin’i çevrelediğini söylüyor. Griffin’e göre, stablecoin’leri destekleyen rezervlerin kanıtı mevcut ve doğrulanabilir olmalıdır. “Tether’in arkasında ne var? Bilmememiz tamamen saçma. Size bir dolar değerinde bir stablecoin’iniz olduğunu göstereceklerse, bu istikrarı tanımlayan varlıkları size gösteren saklama hesaplarıyla desteklemeleri iyi olur,” ifadelerini kullandı. Citadel Capital CEO’su, tıpkı borsada işlem gören fonların (ETF) altta yatan varlıkları düzenli olarak yayınlaması gerektiği gibi, stablecoin ihraççılarının rezervleri periyodik olarak sunması gerektiğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir