Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.888
% 4.82
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.888
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

2 Popüler Bitcoin Borsası İşlemleri Durdurdu! Neler Oluyor?

Hindistan’daki en büyük iki Bitcoin ve altcoin borsası para çekme işlemlerini devre dışı bıraktı. Yatırımcılar, bu durumdan mutlu değil. İşte detaylar…

İki Bitcoin borsası işlemleri askıya aldı

Hindistan’daki en büyük ve en popüler iki kripto borsası hakkında çok sayıda spekülasyon var. Görünüşe göre müşterilerin para çekmesini engellediler. Birçoğu, bu eylemin nedenlerinin mantıklı olmadığını düşünmekte. CoinDCX ve Coinswitch Kuber isimli borsalar, başka kripto platformlarının da aynı şeyi yaptığı bir zamanda bu adımı attı. Bu durum, işlemleri durdurma kararının nedenine dair spekülasyonları körükledi. Ancak, iki borsa endişeleri yatıştırmak ve söylentileri kontrol altına almak için harekete geçti. CoinDCX, müşterileri söz konusu eylem hakkında daha önce yayınlanan daha ayrıntılı bir duyuru paylaştı. Duyuruda, aşağıdaki ifadeler yer aldı:

KYC’yi güçlendirmek.

Duyuru, borsayanın KYC (müşteri tanıma) protokollerini güçlendirmesi için işlemleri askıya aldığını gösteriyor. Ayrıca platformun müşteriler için daha güvenli hale gelmesine yönelik işlemlere yer açmak için para çekme işlemlerini devre dışı bırakma kararının verildiğini detaylandırıyor. Ancak bu açıklama kripto endüstrisindeki pek çok insanı tatmin edecek gibi görünmüyor. Bir kullanıcının Reddit gönderisi, müşteriler tarafından devre dışı bırakılan para çekme işlemleri hakkında sorgulandığında borsadan gelen bazı yanıtları detaylandırıyor.

Neler olabilir?

Bir yandan borsa, düzenlemelere uymak için adımlar attığını iddia ediyor. Öte yandan, müşterilerin kripto varlıklarına erişimi yok. Bu, bazılarının topluluğa, mülklere doğrudan erişimin ve anahtarlara sahip olmanın, kimsenin diğer insanların zulasını kontrol etmesini sağlamanın nihai yolu olduğunu hatırlatmasına neden oldu. Hatta, “Not your keys, not your coins” kripto atasözünü de akıllara geldi. Bu söz, bir kullanıcının fonlarını kendisi değil, borsa tutuyorsa coin’lerinin de ona ait olmadığını gösteriyor.

Aynı zamanda, kripto piyasası çöktükten sonra iki borsanın zarar görüp görmediğine dair sorular var. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, 3AC ve Celsius Network gibi birkaç platform, Bitcoin’in fiyatı düştüğünde ağır likidasyon karşısında para çekme ve transferleri devre dışı bıraktı. Bu senaryo bu borsalarda oynanıyor olabilir mi? Henüz belirli bir açıklama yok, bu nedenle neler yaşandığını zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir