Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.589
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.589
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

2 Başarılı Analist: Altın Önümüzdeki Günlerde…

Altın fiyatları, düşen ABD Hazine faizleri ve dolarda hafif bir gerilemeden destek buluyor. Sarı metal, Pazartesi günü erken kayıplarını telafi etti ve hafif yükseldi. Yatırımcılar bu hafta ABD Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık faiz artırımına hazırlanıyor.

“Durgunluk ve ABD faizlerindeki düşüş altın fiyatını destekliyor”

Spot altın, erken işlemlerde %0,3 düştükten sonra yazı sırasında %0,28 artışa 1.731,62 dolardan işlem görüyordu. Değerli metal, Cuma günü bir haftanın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,09 artışa 1.729 dolara yükseldi.

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere dolar, rakipleri karşısında %0,1 düştü. Bu da dolar fiyatlı külçeyi diğer para birimlerini elinde tutan alıcılar için daha ucuz hale getirdi. Bu arada, gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri sekiz haftanın en düşük seviyelerine yakın seyrediyordu. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Küresel durgunluk endişelerinin ardından ABD faizlerindeki düşüş altını destekledi. Bugün, Fed’in büyüme pahasına enflasyonla mücadele ikileminin altını çizmesi muhtemel. Bu yüzden, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin önünde bir kararsızlık dokunuşu görmemiz olası.

“Altın fiyatının bu kritik dirençten sonra daha fazla yükselmesi mümkün”

Altın, daha sıkı bir toparlanmanın ardından haftalık en yüksek seviyesi olan 1.740 doları yeniden yakalamaya çalışıyor. Kıymetli metal, geçen hafta 1.680,00 dolarlık kritik desteğe doğru düştükten sonra güç kazandı.

Piyasa analisti Sagar Dua, altın boğalarının iki günlük yıldız toparlanması, 11 ayın en düşük seviyesi olan 1.679,80 doları yeniden test ettikten sonra %3,30’dan fazla bir toparlanmayla sonuçlandığını kaydediyor. Analiste göre altının, 1.730,00 dolarlık kritik direnci aştıktan sonra daha fazla yükseliş göstermesi muhtemel.

DXY, %1 faiz artışı ihtimalinin masadan kalkmasıyla düştü

Federal Rezerv’in (Fed) %1’lik faiz artırımı beklentilerinin büyük ölçüde geriledi. Bunun ardından ABD Doları Endeksi (DXY), Cuma günü açılış kazançlarını teslim etti. Olumsuz S&P PMI verileri ve düşen enflasyon beklentileri nedeniyle Fed’in 100 baz puanlık (bps) faiz artırımı ihtimalini azaldı.

Uzun vadeli enflasyon beklentileri, Haziran ayındaki %3,1’lik seviyeden %2,8’e düştü. Bunun ardından, yatırımcılar %1’lik bir faiz artırımına para yatırmak yerine Fed’in art arda 75 baz puanlık faiz artırımına bahse girdiler.

“Olumsuz S&P PMI verilerinin, Fed’in şahinliğini azaltması mümkün”

Cuma günü S&P, ana konularda karamsar kalmaya devam eden PMI verilerini yayınladı. Küresel Bileşik PMI, 51,7 beklentilerinden 47,5 ile son derece düşük kaldı. Önceki veri ise 52,3 seviyesindeydi. İmalat ve Hizmetler cephesine doğru genişleyen ilk katalizör, önceki 52,3’e karşılık 52,7’ye indi. İkincisi ise daha önceki 47’ye karşı 52,7’de kaydedildi. Analiste göre, olumsuz bir PMI, ekonomik faaliyetler olumlu olmadığı için Fed’in tamamen şahin gitmeyeceğini gösteriyor.

Fed’in faiz kararı dışında, yatırımcıların odak noktası da Çarşamba günü açıklanacak ABD Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri olacak. Ekonomik veriler -%0,2’de görülüyor. Bu da önceki sürüm olan %0,8’den önemli ölçüde düşük.

Altın için izlenmesi gereken ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir