Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.265
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.265
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

2 Analist Tarih Bile Verdi: Yeni Bitcoin Çöküşü Geliyor!

Bitcoin 24.000 dolara ulaştıktan sonra hafifçe geri çekiliyor. Buna göre şu anda 23.825 dolardan işlem görüyor. Önceki gün, birincil kripto para biriminin fiyatı yaklaşık %4 düşmüştü. Bunun ardından, diğer kripto para birimleri de değer kaybı yaşadı. Ancak BTC, dünkü düşük fiyatlarından yükselerek 24.000 dolarlık kilit seviyeye ulaşmayı başardı. Bununla birlikte 2 analist, lider kripto para birimi için negatif bakış açısına sahip. Onlara göre, yeni bir Bitcoin çöküşü kapıda ve takip edilmesi gereken seviyeler var. Gelin birlikte bakalım.

“Bitcoin çöküşü henüz sona ermedi”

Devam eden piyasa türbülansından bahseden CoinBureau, Bitcoin fiyatını değerlendirdi. Buna göre, Kripto varlıklarının değerlerinin daha da düşmek üzere olduğu konusunda yatırımcıları uyarıyor. Guy isimli analist, 2.09 milyon YouTube takipçisine, son toparlanma rallisinin muhtemelen boşa çıkacağını söylüyor. Ona göre, mevcut Bitcoin fiyat hareketi yeterince açık değil gibi duruyor. Eğer böyleyse, ikinci çeyrekte büyük bir tasfiyenin meydana gelmesi mümkün. Bu, önemli bir toparlanma rallisi için zemin hazırlama potansiyeli taşıyor. Bununla birlikte analist, piyasaların, en son kripto çöküşlerini tetikleyen tüm makro nedenlerin düzelmediğini göreceğini söylüyor. Bu nedenlerin kripto paralar için yeni düşük seviyelerin kapısını açacağını anlayacağını da ekliyor.

CoinBureau sunucusu, korkunun piyasaya henüz yayılmadığını söylüyor. Ayrıca, kripto varlıklarının henüz “kapitülasyonun zirvesine” ulaşmadığını iddia ediyor. Aslında bu ideoloji, henüz tam anlamıyla bir paniğin oluşmadığını düşünen Kevin O’Leary gibi birçok kurumsal yatırımcı tarafından destekleniyor. Öte yandan, Guy; ticaret hacimleri, DeFi kullanıcılarının sayısı ve Bitcoin hash oranı gibi göstergelere bakıyor. Ona göre birçok gösterge, varlık satışının aşırı seviyelere henüz ulaşmadığına işaret ediyor. Amatör yatırımcılara, günlük DeFi kullanıcılarının sayısının çoğunlukla sabit kaldığını ve işlem hacimlerinin neredeyse hiç değişmediğini söylüyor. Ayrıca, BTC’nin fiyatı düşerken bile Bitcoin hash oranının arttığını ifade ediyor. Bahsi geçen tüm göstergeler, yakın dönem için cesaret verici. Analist, Ethereum Merge yükseltmesinden de bahsediyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Merge yükseltmesi, Eylül ayında gerçekleşecek. CoinBureau’ya göre, Merge yükseltmesiyle birlikte, Eylül ortasında toparlanma rallisi sona erecek.

“Kabus gibi bir piyasa yapısı”

Başka bir kripto analisti olan Immortal, 174.000 Twitter takipçisine Bitcoin fiyatı hakkında konuştu. Analist, BTC’nin yatırımcılara uykusuz geceler yaşatan bir yapı oluşturduğunu söylüyor. Ona göre Bitcoin’in son zamanlardaki uzun konsolidasyon modelinin ardından kısa bir ralli gerçekleşti. Şimdi, fiyatlarda daha derin bir düşüşün gerçekleşmesi ise oldukça olası. Ek olarak Immortal, “kâbus” olarak tanımladığı yapının çok yaygın olduğunu ifade ediyor. Bunun nedenini ise, ayı piyasası sırasında çoğu insanın trende karşı ticaret yapması olarak açıklıyor. Ona göre sorun, düşüş sırasında gerçek bir talebin mevcut olmaması. Sonuç olarak, ortalama yatırımcılar boğa tuzağına düşüyor ve sonunda tasfiye oluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir