Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$56.726
% 6.69
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 56.726
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

2 Analist: FED Sonrası Altın Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (FED) toplantısının sonuçlandırılmasıyla desteklenen, Çarşamba günü öğleden sonra erken saatlerde ABD işlemlerinde sabit kalacak. Altın fiyatları, FOMC açıklamasının yayınlanmasından hemen önce mütevazı bir düşüş yaşadı. Peki, altın fiyatları şimdi hangi seviyeleri görecek?

Jim Wyckoff, altın için kritik seviyeleri verdi

Küresel borsalar çoğunlukla bir gecede düşüş yaşadı. ABD hisse senedi endeksleri öğleden sonra ticaretinde daha yüksek. Avrupa Birliği, Rus ham petrol ithalatına aşamalı olarak yasak getirilmesini önerdi ve bu, hafta ortasında ham petrol fiyatlarının keskin bir şekilde yükselmesine neden oldu.  Teknik olarak, Haziran vadeli altın vadeli işlemleri günlük çubuk grafikte üç haftalık bir fiyat düşüş trendi görüyor.

Ünlü analist Jim Wyckoff, ayıların genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip olduğunu düşünüyor. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, geçen haftanın yükseği 1.935.50 dolarda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını sağlam teknik desteğin 1.800 doların altına itmek. Analiste göre ilk direnç 1.883 dolarda ve ardından 1.900 dolarda görülüyor. İlk destek bu haftanın düşük seviyesi 1.849.70 dolarda ve ardından 1.835 dolarda görülüyor.

FED’in toplantısı sonrası altının fiyatı yükseldi

Bu sırada, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın fiyatları, Perşembe günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD merkez bankasının ekonomik bir resesyonu tetiklemeden enflasyonu kontrol altına almaya çalışması nedeniyle yıl için agresif faiz artırımlarını reddetmesinin ardından yüzde 1’den fazla yükseldi.

Ticaret şirketi City Index’in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, piyasa katılımcılarının sert para politikası beklentisini sonlandırdığını, bunun altının yükselişi için bir katalizör olduğunu ve ABD Merkez Bankası’ndan (FED) beklendiği kadar sert mücadele etmemesi nedeniyle enflasyonun sızma olasılığının bulunduğunu söyledi. Simpson, “Fed’in arkamızda olması, Ukrayna-Rusya çatışması olarak da bilinen riskli ortamda altının yeniden parlamasına izin veriyor” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir