Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.803
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.803
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

2 Analist: Altın Fiyatı, Bu Seviyelere Düşme Yolunda!

Altın fiyatı Perşembe günü doların yükselmesiyle düştü. Bazı yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika toplantı tutanaklarının merkez bankasının faiz artırım rotasında kalacağını göstermesinin ardından nakit parayı tercih etti.

Brian Lan: Altın fiyatı 1.820 dolara kadar düşebilir

Spot altın fiyatı, daha güçlü bir doların diğer para birimlerini elinde bulunduran alıcılar için dolar fiyatlı külçe talebini zedelemesi nedeniyle yazının yazıldığı sıralarda %0,5 düşüşle 1.844,15 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,2 düşüşle 1.843,30 dolara geriledi.

Bayi GoldSilver Central’ın genel müdürü Brian Lan, Fed’in faiz oranlarını artırma taahhüdünün altını biraz etkilediğini, haberler derinleştikçe bazı karların alındığını ve fiyatların 1.820 dolara kadar düşebileceğini söylüyor.

Brian Lan, uzun vadede altının parlayacağını tahmin ediyor

Coinmuhendisi.com olarak da haberlerimizde yer verdiğimiz üzere Altın, Fed’in Mayıs toplantısından gelen notlar, Merkez Bankası’nın daha agresif olmayacağını ve enflasyonla mücadele etmek için Haziran ve Temmuz aylarında faiz oranlarını 50 baz puan artıracağını gösterdikten sonra Çarşamba günü bazı dolar kuvveti odaklı kayıpları azalttı.

Bununla birlikte Brian Lan, uzun vadede, durgunluğun yaklaştığını bilen yatırımcıların bu dönem boyunca onları gelgitten koruyabilecek yüksek değerli bir şeye baktığını ve altının parlayacağını tahmin ediyor.

Michael McCarthy: Bu durum, altın fiyatı için olumlu

Kısa vadeli ABD faiz oranlarının daha fazla yükselmesi ve tahvil faizleri, hiçbir şey getirisi olamayan külçe tutmanın fırsat maliyetini artırır. Ancak altın, finansal krizler sırasında güvenli bir varlık olarak görülür.

Avustralya, Tiger Brokers’ın baş strateji sorumlusu Michael McCarthy, Fed’in iki yarım puanlık artış daha yapması ve ardından ekonomik etkisini görmek için beklemesinin altın için olumlu olduğunu, bu nedenle altının tepkisinin sessiz bir hayal kırıklığı yarattığını ifade ediyor.

Ayrıca dünyanın en büyük altın destekli borsada işlem gören fonu olan SPDR Gold Trust, elindeki varlıklarının önceki gün 1.068.07 tondan Çarşamba günü %0,2 artışla 1.069.81 tona yükseldiğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir