Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.130
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.130
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

17 Wall Street Analisti: Altın’ı Haftaya Bu Seviyelerde Bulabiliriz!

Wall Street analistleri ve bireysel yatırımcılar, piyasanın yakın vadede geniş tabanlı sağlam bir yükseliş hissi görmesi nedeniyle altın fiyatındaki 2.000 dolarlık hedefinden vazgeçmedi. İşte yakın zamanda yapılan bir altın anketinin çarpıcı sonuçları…

Analistler, altın fiyatlarında yükseliş bekliyor

Analistler, Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşı nedeniyle belirsizlik ve volatilitenin yüksek kalmaya devam etmesi nedeniyle değerli metalin güvenli liman talebinden yararlanmaya devam ettiğini belirtiyor. Analistler, küresel piyasa korkusunun altının artan tahvil getirilerine ve FED Başkanı Jerome Powell’ın şahin yorumlarına dayanmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Equity Capital piyasa analisti David Madden, “Altın piyasası çok güçlü bir yükseliş trendinde. Mevcut ortamda, ralliyi daha yüksek fiyatlara kaydırabilecek çok az şey var” dedi. Bu hafta Kitco’nun altın anketine 17 Wall Street analisti katıldı. Katılımcılardan 12 analist yani yüzde 71, altının önümüzdeki hafta yükseleceğini düşünüyor. Aynı zamanda, dört analist yani yüzde 24, kısa vadede altın için düşüş eğilimindeydi ve bir analist yani yüzde 6, fiyatlar üzerinde tarafsızdı.

Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 1.034 oy kullanıldı. Bunların 743’ü yani yüzde 72’si altının önümüzdeki hafta yükseleceğini düşünüyor. Başka bir 158 veya yüzde 15’lik seçmen daha düşük seviyelerin görülebileceğini söylerken, 133 seçmen yani 13, yakın vadede tarafsız kaldı.

Altında olumlu ortam sağlanacak mı?

Güçlü yükseliş hissi, altın fiyatlarının geçen Cuma gününe göre yüzde 1’den fazla artışla haftayı ons başına 1.950dolar civarında kapatmasıyla geliyor. Analistler, altının kazançlarının, 10 yıllık getirilerin yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 2,50’ye çıkmasıyla geldiğini belirtiyor. Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere tahvil getirileri, Fed Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankasının Mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğinin sinyalini vermesinin ardından yükseliyor. Ulusal İşletme Ekonomisi Yıllık Ekonomik Politika Konferansı’ndaki konuşmasında Powell, enflasyonun çok yüksek olduğu konusunda da uyardı.

Analistler, Fed’in faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltmeye çalışmasına rağmen, enflasyon eğrisinin oldukça gerisinde kalacağını belirttiler. Reel oranların negatif olmasının, altın için olumlu bir ortam sağlayacağı düşünülüyor. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, “Enflasyon kaybolmadı. Şimdi 10 yıllık getiriler ile merkez bankası toplantıları ve USD dengelenmesi arasında bir durgunluk içindeyiz.” dedi.

Altın 1.991 dolara yükselebilir mi?

Analistler ayrıca altının güçlü teknik ivme görmeye devam ettiğini belirtiyor. Darin Newsom Analysis Başkanı, altın fiyatlarının yakın vadede ons başına 1.991 dolara yükselme potansiyeli gördüğünü söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Newton’un piyasalara uygulanan Birinci Hareket Yasası (Trend eden bir piyasa, bir dış güç tarafından harekete geçirilene kadar bu trendde kalacaktır), bize Haziran altının yükselmeye devam edebileceğini söylüyor.

Ancak, tüm analistler altın fiyatlarının mevcut ivmesini koruyabileceği konusunda iyimser değil. Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, artan tahvil getirilerinin değerli metal üzerinde baskı oluşturabileceğini söyledi. “ABD’de ve başka yerlerde daha yüksek getirilerin altının çekiciliğini köreltmesini bekliyordum. Belki 1900-1910 doları yeniden test edebilir. Savaş jokerdir,” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir