Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

16 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyelerden Fiyatlanabilir!

Altındaki duygu, bu hafta yaklaşık %3 düşüşe rağmen güçlü kalmaya devam ediyor. Altın vadeli işlemleri Kasım ayından bu yana en kötü haftasını görüyor, ancak artan belirsizlik ve oynaklık ortamında fiyat 1.900 doların üzerinde açık desteği korumaya devam ederken piyasadaki duyarlılık güçlü kalmaya devam ediyor.

Altın için seviye tahminleri

Daha önce de Coinmühendisi.com‘da yer verdiğimiz, Kitco News Haftalık Altın Anketinin en son sonuçları, Wall Street analistleri ve Main Street yatırımcıları arasında geniş tabanlı bir yükseliş hissiyatı gösteriyor. Walsh Trading ile ticari riskten korunma eş direktörü Sean Lusk, altının tüm finansal piyasalarda dalgalı olmaya devam edeceğini, ancak alternatif bir varlık olarak hala parladığını söyledi. Altın fiyatlarının yakın vadede 2.000 doların üzerine çıktığını gördüğünü de sözlerine ekledi. Lusk “Her yerde belirsizlik var ve soru, fonların paralarını nereye koyacağı sorusu olmaya devam ediyor. Yatırımcılar dipleri satın almalı” dedi.

Lusk yakın vadede altın konusunda iyimser olsa da, riskler tanımlandığı için opsiyon piyasasında altın oynamayı sevdiğini de sözlerine ekledi. Bu hafta 16 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında, dokuz analist veya %56, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Aynı zamanda, dört analist ya da %25, kısa vadede altın için düşüş eğilimindeydi ve üç analist ya da %19, fiyatlar konusunda tarafsızdı.

Federal Reserve kararları önemli

Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 822 oy kullanıldı. Bunların 560’ı veya %68’i altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Diğer bir 147 ya da yüzde 18 seçmen daha düşük olduğunu söylerken, 115 seçmen ya da yüzde 14, yakın vadede tarafsız kaldı. Altın fiyatları geçen Cuma gününe göre %2.8 düşüşle 1.928.90 dolardan işlem görürken, yükseliş hissi geliyor. Blue Line Futures’ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible, düşüşlerde altın satın alma fikrini beğendiğini söyledi. Federal Rezerv’in bu yıl yedi kez faiz oranlarını artırma planını uygulayabileceğinden şüpheli olduğunu da sözlerine ekledi ve Federal Rezerv‘in, verilere bağımlı kalacağını ve veriler iyileşmezse Fed’in ayarlama yapmak zorunda kalacağını söyledi.

Altındaki duygu, Federal Rezerv’in faiz oranlarını 25 baz puan artırmasının ve yılın geri kalanı için planını hazırlamasının ardından geldi. Federal Rezerv, büyüme tahminini düşürdü ve 2022 için enflasyon beklentilerini yükseltti. Aynı zamanda, yedi faiz artırımı potansiyeli görüyor. Federal Rezerv yeni bir sıkılaştırma döngüsüne girerken, birçok analist enflasyon baskısının istikrarlı bir şekilde artmasıyla reel faiz oranlarının negatif bölgede kalacağını söyledi. Bununla birlikte, para politikasının ötesine bakan bazı analistler, altının yakın vadede güvenli liman talebinin gelgitlerinin insafına kalacağını söylediler.

Altının fiyatı Ukrayna’ya bağlı

Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day, mevcut ortamda yakın vadede daha düşük fiyatlar gördüğünü, ancak uzun vadeli yükseliş trendinin devam ettiğini söyledi. Day, “Gelecek hafta altının ne olacağı büyük ölçüde Ukrayna savaşındaki harekete bağlı” dedi. Analist ayrıca “Altının savaş primi düşmeye devam edecek, ancak Eylül ayındaki uzun vadeli eğilim parasal faktörlere bağlı kalmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bazı analistler, yatırımcılar daha yüksek fiyatlara uyum sağladıkça altının daha da konsolide olabileceğini belirtiyor. SIA Wealth Management’ın baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, kısa vadede altını bir holding modelinde gördüğünü söyledi. Stratejist, “Altın, son birkaç ayda büyük bir ralli ve büyük bir düzeltme yaşadı ve belki de 1.920 ila 1.980 dolar arasındaki son hareketlerini sindirmek için duraklayabileceği bir aralığa yerleşiyor” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir