Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.767
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.767
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

14 Yıllık Uykusundan Uyanan Bitcoin: 3 Milyon Dolarlık Hareket

Yaklaşık 14 yıldır dokunulmamış 50 Bitcoin (3,3 milyon dolar) bugün erken saatlerde harekete geçti. Bu durum, erken dönem bir Bitcoin madencisinin ya cüzdanlarını birleştirdiğini ya da birikimlerini nakde çevirdiğini düşündürüyor.

Lookonchain verilerine göre, her blok için madencilik ödülünün 50 BTC olduğu Nisan 2010’da (şu an 6 BTC’nin biraz üzerinde ve daha da düşecek) bu Bitcoin’lerin madencildiği tespit etti. Cüzdan, 2020 yılında genellikle “toz” olarak adlandırılan küçük bir Bitcoin miktarı dışında pek bir faaliyet görmedi. Bu durum bugün sabah saat 3 civarında, 17 BTC’nin (1,1 milyon dolar) bir cüzdana, 33 BTC’nin (2,2 milyon dolar) ise başka bir cüzdana gönderilmesiyle yapılan bir işlemle değişti.

17 BTC, kendisine gönderilen fonları düzenli olarak başka cüzdanlara taşıyan bir cüzdana gönderildi. Bu, bir borsa için alıcı bir cüzdan olabileceği anlamına geliyor. Buradan Bitcoin, blokzinciri istihbarat platformu Arkham’da Coinbase olarak etiketlenmiş diğer cüzdanlardan gelen fonlarla birleştirilerek başka bir adrese gönderildi. Bu, bu Bitcoin’lerin borsaya gönderilmiş olabileceğini düşündürüyor.

33 BTC’lik hareket, daha önce hiç etkin olmayan yeni bir cüzdana gitti. Bu Bitcoin’lerin, yeni bir adres altında aynı madencinin cüzdanında kalması mümkündür. Bunun nedeni, Bitcoin blok zincirinin her işlem için cüdanın tüm fonlarının taşınmasını gerektirmesi ve başka bir yere gitmesi gerekmeyen fonların yeni bir adres altında da olsa aynı yere geri gönderilmesidir.

Bu, son dönemde görülen eski Bitcoin hareketlerinin en yenisidir. 23 Mart’ta, o zamanki en zengin beşinci Bitcoin adresi, 6 milyar dolar değerindeki Bitcoin’i üç yeni adrese taşıdı. Bir hafta sonra, yaklaşık 12 yıl boyunca hareketsiz kalan bir Bitcoin cüzdanı, tüm 500 BTC’sini (o zaman sadece 35 milyon dolar değerinde) birden fazla yeni adrese transfer etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir