Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.811
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.811
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

12 Borsadaki 30 Kripto Para Hesabına El Konuldu!

İsrailli hükümeti, Hamas teröristlerinin ordusunu güçlendirdiği Gazze’deki küçük bir borsadan 30 kripto para cüzdanı ele geçirdi. Cüzdanlara, Pazartesi günü Gazze Şeridi’nde bulunan bir terör örgütü olan Hamas ile ilgili 12 borsa hesabından müdahale edildi. Coinmühendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

İsrailli yetkililer Hamas bağlantılı kripto para hesaplarına el koydu

Kripto borsası Al-Mutahadun, Hamas yetkilileri tarafından İsrail’e yönelik terörist saldırıları finanse etmek için kullanıldığı iddia edilen 12 hesap da dahil olmak üzere cüzdanlara sahipti. Times of Israel’e göre, İsrail Savunma Bakanlığı 28 Şubat’ta el-Mutahadun’un Hamas’ın askeri şubesine “her yıl on milyonlarca dolar değerinde mali kaynak aktararak” yardım ettiğini duyurdu. Ele geçirilenlerin kripto paraların kesin toplamı bilinmemekle birlikte, İsrailli yetkililer Hamas’ın ordusuna ödeme yapmak için kripto para biriminde “on milyonlarca dolar” kullandığını düşünüyor. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz 28 Şubat’ta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Terörle ve ona ekonomik oksijen sağlayan işletmelerle mücadele yeteneklerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

BNY Mellon gibi dünya çapındaki kanun uygulayıcı kuruluşlar ve kurumlar, mali suçları belirlemek ve kovuşturmak için kripto para işlemlerini giderek daha fazla takip ediyor. Bununla birlikte, bir Blockchain işlem izleme hizmeti olan Chainalysis’e göre, yasadışı davranışlarda kripto paranın sadece küçük bir yüzdesi kullanılmaktadır. Ekonomik kısıtlamaların Hamas’ın İsrail’le mücadele kapasitesini ciddi şekilde sınırlamaya başladığı 2019’dan bu yana, kripto para birimi bağışlarını kabul ediyor.

Cüzdanlara İsrail Ulusal Terörle Mücadele Finansman Bürosu’nun (NBCTF) yardımıyla el konuldu

Geçen Temmuz ayında NBCTF, Tether (USDT), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), XRP, Binance Coin (BNB), Zcash (ZEC), Litecoin (LTC) ve kripto para birimlerini içeren Hamas bağlantılı cüzdanlara el koydu. Kripto izleme firması Cyphertrace’e göre, Temmuz ayında el konulan paralar, Hamas askeri birimi El Kassam Tugayları tarafından kullanıldı.

Hayırsever amaçlar için kripto kullanımı, teröristlere sponsor olmakla sınırlı değildir. Kanada’daki Özgürlük Konvoyu ve Ukrayna’nın Rus karşıtı muhalefet hareketinin destekçileri, 2022’nin ilk iki ayında milyonlarca dolarlık kripto bağışı aldı. Sermaye Piyasası, Sigorta ve Tasarruf Kurumu’nun talebi üzerine kripto para borsası Binance, geçen ay İsraillilere yönelik hizmetlerini ve pazarlamasını durdurdu. Otorite, Binance’in ülkedeki işletme lisansını incelediği sürece yasağın sürmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir