Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.710
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.710
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

119 bin Bitcoin Çalan Çift, Suçlarını İtiraf Etti.

Bitcoin Vurgunu!!!

2016 Yılın’da yaptıkları Akıllara şaşkınlık getiren bitcoin vurgunuyla, gündeme gelen çift, suçlarını itiraf etti.

Ülke tarihinin en büyük kripto para vurgununu yapan çift. ABD’de Heather Morgan ve Ilya Lichtenstein, sahte kimliklere bürünerek soygunlarla bağantılarını koparmaya çalışan çift. Bitfinex kripto firmasından çaldıkları Bitcoinleri aklamaya çalışıyordu. Amerika’nın New York eyaletinde ki savcılık ofisi ile yapılan anlaşma gereği Lichtenstein, suçu işleyen kişi olduğunu kabul etti.

Bitcoinleri Binlerce Farklı cüzdanlara attılar

Mahkeme Raporlarına göre, çiftin Bitcoinleri aklamak için kullandığı yöntemi ortaya koydu. Buna göre, çift Bitcoinleri farklı miktarlarda bölerek, binlerce farklı kripto soğuk cüzdanlara ve borsa hesaplarına transfer etti. diğer yöntemlerinden biri. Ellerindeki kripto parayı, darknet piyasasında anonim kimliklere satarak aklamaya çalıştılar. Bunun için de Alphabay isimli kripto pazarını kullandılar.

Yakayı Nasıl ele verdiler.

Çifti ele veren kısım Walmart isimli Alışveriş zincir mağazasından çok sayıda kullanmak üzere hediye çekleri satın aldılar bu durum ABD Polisinin dikkatini çekti. bu karmaşık soygunu çözmek için Polis, kripto para veri takip şirketi Chainalysis’ten destek aldı. Polis, Walmart hediye çekleri ile Bitfinex kripto paraları arasında bağlantı kurmayı başardı. Bu da soruşturmayı ilerleten nokta oldu.

Polisin çifte ait Manhattan’da bir adrese yaptığı baskında, kitapların içine gizlenmiş cep telefonları ele geçirdi. kullan-at telefonlar ve 40 bin dolar nakit parayı da el geçirdi. Kripto soygununu çözen polisler. Çiftin çaldığı tüm kripto paraya el koydu. Morgan 10 yıl hapis cezası alırken, Bilgisiyar Programcısı eşi ise 20 yıl hapis cezası aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version