Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$63.063
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 63.063
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ZKSync Yeni Topluluk Odaklı Yönetim Sistemi ZK Nation’ı Tanıttı

ZKSync, ZK Nation adında yeni bir topluluk odaklı yönetim çerçevesini tanıttı.  Bu yapı, Token Meclisi, Güvenlik Konseyi ve Muhafızlar olmak üzere üç zincir içi organdan oluşuyor.

Ethereum’un Katman 2 ağı olan ZKSync, geliştirici firma Matter Labs aracılığıyla ZK Nation adını verdiği yenilikçi bir topluluk yönetim sistemini duyurdu. Pazartesi günü yayınlanan ZK Nation blogunda, “ZK Nation, zkSync protokolünü yönetmek, savunmak ve büyütmek için ortak bir amaç doğrultusunda hareket eden bir topluluktur” ifadesi yer aldı.

Bu yeni yönetim sistemi, ademi merkeziyetçilik garantilerini sürdürmek için geliştirildi. Bu önemli değişiklik, projenin token oluşturma etkinliği ve bu ay planlanan bir airdrop ile örtüşüyor, bu da ağı daha merkezi hale getirebilir.

ZK Nation blog yazısında, “Önümüzdeki yolculukta dirençli kalabilmek için zkSync, protokol yönetişimi yoluyla anlamlı bir değişiklik yapma yetkisine sahip canlı bir topluluğa bağlıdır. ZK Nation’ın zincir üstü yönetişim çerçevesi aracılığıyla zkSync protokol belirteci, belirteç sahiplerine yetki verme ve protokol yükseltmeleri önerme yetkisi vermek üzere tasarlanmıştır. Kasıtlı olarak oy verin” denildi.

Ethereum Layer-2 Ağı Base, TVL’de 8 Milyar Doları Aştı

Topluluk Oylarıyla Yönetişim

Yeni yönetişim sistemi, token sahiplerinin teklif sunmasına ve protokol yükseltmeleri ile ağ parametresi değişikliklerine oy vermesine olanak tanıyacak.

ZK Nation üç ana organdan oluşacak: Token Meclisi, Güvenlik Konseyi ve Muhafızlar. Bu organlar, Token Meclisi için maksimum koruma sağlamak amacıyla farklı yasal yapılar içerisinde faaliyet gösterecek. Birlikte, ZKSync’in ilk delegasyonu ve Tally’deki oylama portalı gibi ZKSync’in akıllı sözleşmeleri ve koordinasyon kanallarıyla etkileşime girecekler.

ZK Nation, zkSync protokolünü güçlendirmek ve topluluğa daha fazla yetki vermek için oluşturulan bu yeni yönetim çerçevesiyle, ZKSync ağına yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Topluluk odaklı bu yaklaşım, projeyi daha dirençli ve sürdürülebilir kılmak için önemli bir adım olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ZKSync Yeni Topluluk Odaklı Yönetim Sistemi ZK Nation’ı Tanıttı” te bir düşünce

  1. Pingback: zkSync Airdrop Detayları Belli Oldu! - Coin Mühendisi

  2. Pingback: ZkSync, Planlanan Token Airdropunda 'Neredeyse Hiç Sybil Filtreleme Yok' İddialarıyla Karşı Karşıya - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir