Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$59.682
% 3.65
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 59.682
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

ZkSync Haziran’da Airdrop Gerçekleştirecek

Matter Labs tarafından geliştirilen bir Ethereum Layer 2 ağı ZkSync, bu hafta token üretim etkinliğini (TGE) gerçekleştirmeyi planlıyor. Token lansmanı, bir airdrop da dahil olmak üzere TGE’den sonraki 30 gün içinde gerçekleşecek. Toplamda 21 milyar token arzı olacak.

Airdrop Tarihi ve Detaylar

ZkSync, airdrop için 13 Haziran civarını hedefliyor. Airdrop, Blast’ın 26 Haziran’daki token airdrop’undan önce gerçekleşecek.

ZkSync, tokeni için “ZK” ticker’ını kullanmak istiyor. Ancak, Polyhedra Network bu ticker’ı zaten talep ettiği için potansiyel bir çatışma bulunuyor. Buna rağmen, ZkSync “ZK” ticker’ını kullanmaya devam edebilir, çünkü Binance henüz Polyhedra’nın tokenini listelemedi.

Merkeziyetsizleşme Planları

Matter Labs sözcüsü, ZkSync’in merkeziyetsizleşme sürecinde olduğunu, ancak kesin planların henüz tamamlanmadığını belirtti. Geçen hafta ZkSync, Haziran sonuna kadar bir token lansmanı ve airdrop ima etti, protokolün merkeziyetsizleşmesini hızlandırmak için bir yükseltme yapmayı planladığını duyurdu.

ZkSync geçen hafta yaptığı açıklamada, “v24’ün yaklaşan sürümü, ağ yönetimini topluluğa devretmeden önce gerekli olan son planlanmış protokol yükseltmesidir” dedi.

ZkSync geliştiricisi Matter Labs, Andreessen Horowitz (a16z), Dragonfly Capital, Blockchain Capital, Crypto.com Capital, Placeholder Capital ve 1kx gibi önemli yatırımcılar tarafından desteklenmektedir. Proje, toplamda 258 milyon dolar risk sermayesi ve 200 milyon dolarlık ekosistem fonu topladı.

ZK-Rollups ve Gelecek Perspektifi

ZkSync, Ethereum’u ölçeklendirmek için ZK-rollups kullanan popüler bir Ethereum Layer 2 ağıdır, bu da blok zincirini daha hızlı ve daha ucuz hale getirir. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ZK-rollups’un orta ve uzun vadede tüm kullanım durumlarında öne çıkacağını belirtmişti. Buterin, bu hafta başında görüşlerini yineleyerek “10 yıl içinde tüm rolluplar ZK olacak ve her slotta L1’e finalize edilmiş durum köklerini taahhüt edecek. Bunu başarmak için çok fazla altyapı ve prover optimizasyonu gerekecek, ancak bu açıkça son oyun” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir