Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.361
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.361
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

ZachXBT, Layer-1 Blockchain’leri Eleştirdi

Kripto araştırmacısı ZachXBT, birçok katman-1 (L1) blok zincirinde kullanılan blok gezginlerinin kalitesini eleştirerek bu alanda kapsamlı bir yenilenmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. 5 Eylül’de bir X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, özellikle Ethereum dışındaki L1 zincirlerindeki blok gezginlerinin yetersiz olduğunu belirtti.

ZachXBT, Bitcoin için kullanılan Blockchair, Mempool ve WalletExplorer gibi blok gezginlerini “kabul edilebilir” bulurken, diğer birçok zincir için mevcut blok gezginlerinin “tamamen yenilenmesi” gerektiğini söyledi. Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu zincirlerdeki OKLink destekli gezginler, Solana’nın Solscan’ı ve Ripple’ın Bithomp’u “idare eder” olarak değerlendirilse de, daha iyi hale getirilmeleri gerektiği ifade edildi.

Solscan, bilgi filtreleme yetenekleri nedeniyle biraz daha olumlu bir değerlendirme alırken, Tron ise yalnızca temel filtreleme özelliklerine sahip olduğu için eleştirildi. Ripple’ın Bithomp gezgini ise hizmetler ve borsalar için iyi bir tanımlama sağladığı için öne çıktı.

İlginizi çekebilir: ABD Federal Rezervi, United Texas Bank’a Kripto Para Politikaları Konusunda Uyarıda Bulundu

ZachXBT, Cosmos, Bittensor, Hedera, Harmony, Algorand, Aptos ve Sui gibi blok gezginlerini en düşük seviyede değerlendirdi. Aptos ve Sui’nin özellikle zayıf performans sergilediğini belirtti. Sui’nin SuiVision adlı blok gezginini, spam işlemleri veya belirli filtrelemeler için olanak tanımadığı gerekçesiyle “tamamen işe yaramaz” olarak nitelendirdi. Ancak, doğru ekiplerin desteklenmesiyle bu gezginin potansiyeli olduğunu da ekledi.

ZachXBT, bir “çok zincirli blok gezgini” oluşturma önerisine ise bunun kârlı olmaması nedeniyle çoğu zincirde böyle bir girişimin uygun olmadığını belirterek olumsuz yaklaştı. Bununla birlikte, özel araçlar ve veri çözümleri geliştirme fikrini daha cazip bulduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir