Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.108
% 3.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.108
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Yüksek Gas Ücretleri Ethereum’un Zorluklarını Vurguluyor

ethereum fees

Bu işlem, en tanınmış memecoin ve NFT severlerinden biri olan Jared from Subway.eth’in cüzdanında başlatıldı. Transfer, tüm MEV ücretlerinin işlenmek üzere gönderildiği MEV Bot cüzdanına yapıldı. Ödenen maliyetlerin bu kadar tuhaf görünmesinin nedeni, bu maliyetlerin yalnızca 0.000012 Ethereum, yani 0.05 dolar değerindeki transfer için ödenmesidir.

MEV Botları ve Gas Ücretlerini Anlamak

En önemlisi, Miner Extractable Value botları, yaygın olarak MEV botları olarak bilinir, Ethereum kripto para ağında çalışan yapay zeka programlarıdır. Daha fazla para kazanabilecekleri anları yakalamak için bir blok içinde bazı işlemleri değiştirir, hariç tutar veya eklerler. Bu durum, Ethereum ağı tarafından alınan yüksek gas ücretlerini açıklar. Ethereum gas ücretleri, 2023 yılından itibaren tüm sosyal medya platformlarında birçok şikayet ve yorumun konusu olmuştur.

Bu tokenlerin yüksek fiyatlarına katkıda bulunan faktörler arasında sınırlı blok alanı, ağ tıkanıklığı ve dApp’leri aşırı kullanan MEV botları yer alır. Örneğin, müşteriler, popüler ve tanınmış NFT’lerin oluşturulması veya fiyat dalgalanmaları gibi ağ kullanımının yüksek talep gördüğü zamanlarda önemli ölçüde daha fazla harcamak zorundadır.

Bu İlginizi Çekebilir: Bitcoin, PCE Enflasyonu Sonrası Sabit İlerliyor

Ethereum, proof-of-work konsensüs mekanizmasından proof-of-stake konsensüs mekanizmasına geçtiğinde bile bu sorun devam etmektedir. Bu maliyetleri azaltmak için tasarlanan EIP-1559 gibi çeşitli düzeltmelerle birlikte, organizasyon bu önemli soruna odaklanmamıştır.

Ethereum, proof-of-stake konsensüsüne geçtiğinde ve EIP-1559’u entegre ettiğinde, yüksek işlem ücretleri sorunu devam etmekte ve bu ücretleri ele almak için yapılan diğer iyileştirmeler ve önerilerden sonra da devam etmektedir. Müşteriler, her zaman endişelerini dile getirerek uygun fiyatlı ve tercihen kolay ölçeklenebilir teknolojiler talep etmiştir.

Bu nedenle, Jared from Subway’in ödediği aşırı fiyat, kripto dünyasında bu tür sorunların ele alınması gerektiğine dair zamanında bir uyarı niteliğindedir ve acı verici uzun bekleme süreleriyle birlikte gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Yüksek Gas Ücretleri Ethereum’un Zorluklarını Vurguluyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Vitalik Buterin'in Terra (LUNA) Paylaşımı Tartışmaları Alevlendirdi! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir