Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.743
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.743
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Yatırımcılar, Bitcoin Balina İzlemenin Bilgi Açısından ‘Yararsız’ Olduğunu Söyledi

bitcoin

Bitcoin balinalarının hareketlerini izlemek sosyal medyada popüler olsa da tüccarlar bunun ciddi analizler için değerli bilgiler sağlamadığını savunuyor.

Balinaların piyasa eğilimlerini etkileme gücü olduğuna inanılıyor, ancak Glassnode’un baş analisti James Check gibi isimler, balina aktivitelerinin anlamlı piyasa tahminlerine yol açtığı fikrini reddediyor. Check, sosyal medyada “balina gözlemciliği”nin yararlı olmadığını belirtiyor ve bunun sosyal medya için ilgi çekici olabileceğini, ancak ciddi analizler için değersiz olduğunu vurguluyor.

Bitcoin balinalarının işlemlerinin piyasa üzerinde etkili olduğu düşünülse de bu hareketlerin yorumlanması karmaşıktır ve çoğu zaman sonuçsuz kalır. Büyük hareketsiz adreslerin aktif hale gelmesi satış anlamına gelebilir, ancak bu her zaman doğru değildir.

Kripto analisti TXMC, balina hareketlerinin kesin piyasa tahminleri için güvenilir olmadığını belirtiyor ve balina cüzdanlarının bazen birden fazla cüzdan ve yüzlerce müşteri içeren firmalar tarafından yönetildiğine dikkat çekiyor.

Bu eleştirilere rağmen, balina faaliyetleri sosyal medyada popülerliğini koruyor ve büyük ilgi görüyor. Örneğin, kripto tüccarı Marty Party’nin balina faaliyetlerini tartışan bir gönderisi 205.000’den fazla görüntüleme aldı. Ayrıca, bazı analistler balina verilerini zıt piyasa duyarlılıklarını vurgulamak için kullanıyor.

Kripto analiz firması CryptoQuant, balina talebinin iki aylık düşüş trendinin ardından hızlanma moduna geçtiğini belirtti. Ancak, bu verilerin genellikle gürültülü olduğu ve piyasa eğilimlerini tahmin etmekte kullanışlılığının sınırlı olduğu görüşü hakim.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir