Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.826
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.826
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Wu-Tang Clan Albüm Davası: Shkreli PleasrDAO’ya Karşı

Wu-Tang Shkreli

Haklarından vazgeçtiği yayımlanmamış Wu-Tang Clan albümünü dijital olarak dağıttığı iddiasıyla Martin Shkreli’ye dava açıldı.

Wu-Tang Albüm Hakları Üzerinde Hukuki Mücadele

PleasrDAO tarafından Pazartesi günü New York Doğu Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde açılan davada, Shkreli’nin Wu-Tang Clan’ın “Once Upon a Time in Shaolin” albümünün kopyalarını yasa dışı olarak dağıttığı iddia ediliyor. Mahkeme belgelerine göre, PleasrDAO, albümün ses kayıtlarının münhasır haklarını Shkreli’den 2021’de 4 milyon dolara satın aldı.

Shkreli, yaklaşık 2 milyon dolara 2015 yılında satın aldığı Wu-Tang Clan CD’sini medyada öne çıkardı. İki yıl sonra, hedge fonuyla ilgili bir menkul kıymet dolandırıcılığı davasında suçlu bulunarak yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 7 milyon dolardan fazla ödeme emri verildi. Shkreli, mahkeme kararının ardından çok istenen Wu-Tang CD’sini PleasrDAO’ya sattı.

İlginizi Çekebilir: Apple Intelligence ile Yapay Zekada Yeni Dönem

PleasrDAO’nun Talep Ettiği Tazminatlar

Davaya göre, kendini “kültürel olarak önemli medya ve materyallerle sanal deneyimler üreten bir kolektif” olarak tanımlayan PleasrDAO, albümü satın aldıktan sonra içeriğini seçici bir şekilde dağıtmayı planlıyordu. Ancak Shkreli’nin yayımlanmamış Wu-Tang ses kayıtlarını sürekli dağıtması, albümün değerini “azaltmış” ve PleasrDAO’ya “önemli mali ve telafi edilemez zarar” vermiştir, diye iddia ediliyor.

Mahkeme davasında PleasrDAO, “Shkreli, albümün bütünlüğüne ve gizliliğini sağlamak için belirlenen koşullara tamamen saygısızlık gösterdi” dedi.

PleasrDAO, 2022 ve 2024 yılları arasında Shkreli’nin en az 50 kopya dağıttığını belirtti. Hukuki şikayete göre, eski yönetici, 9 Haziran’da bir X Spaces etkinliğinde yayımlanmamış albüm parçalarını çaldı.

Hukuki belgeler, PleasrDAO’nun Shkreli’nin hala sahip olduğu albümün dijital kopyalarına el konulmasını talep ettiğini öne sürüyor. Ayrıca, kripto grup finansal tazminat da talep ediyor; kesin miktarı New York’taki bir mahkeme belirleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir