Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$61.964
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.964
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Wisconsin Eyaleti, Yaklaşık 100 Milyon Dolarlık BlackRock Spot Bitcoin ETF Satın Aldı

ETF'ler Üst Üste 4 Gündür Para Girişi Yaşıyor

ABD’nin Wisconsin eyaleti, bu yılın ilk çeyreğinde BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) fonundan 94.562 hisse satın aldı. Bu hisselerin değeri yaklaşık 100 milyon dolara denk geliyor.

Wisconsin eyaletinin bu satın alımı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Salı günü sunulan üç aylık 13F raporunda yer aldı. Wisconsin, bitcoin satın alımını açıklayan ilk eyalet oldu. Ayrıca, eyaletin yatırım kurulu Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) fonundan da yaklaşık 64 milyon dolar değerinde hisse satın aldı.

Bloomberg Intelligence kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, X platformunda yaptığı bir paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Genellikle, bu büyük kurumsal yatırımcılar likiditenin artmasıyla birlikte yaklaşık bir yıl sonra 13F’lerde görünür, ancak bu sıradan lansmanlar değil. İyi bir işaret, daha fazlasını bekleyin, çünkü kurumlar sürü halinde hareket etme eğilimindedir.”

Yatırım kurulu, diğer adıyla SWIB, 1951 yılında kurulmuş olup, şu anda 156 milyar dolardan fazla varlığı yönetmektedir. Wisconsin Emeklilik Sistemi (WRS), Devlet Yatırım Fonu (SIF) ve diğer eyalet güven fonlarının varlıklarını yönetmektedir.

Bu açıklama, en az 100 milyon dolar varlığı yöneten kurumsal yatırım yöneticilerinin çeyreklik varlıklarını beyan etmeleri için 15 Mart son tarihinin hemen ardından geldi. Piyasa, bu açıklamaları, yılın başlarında piyasaya sürülen bitcoin ETF’lerine büyük geleneksel finans fonlarının yatırım yapıp yapmadığını görmek için yakından izliyor.

Bitcoin, bu haberin ardından %1 yükselerek 61.957 dolara çıktı, ancak ABD sabah saatlerinde açıklanan beklenenden yüksek enflasyon verileriyle son 24 saatte %1.7 düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir