Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.878
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.878
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Wallet Of Satoshi ABD’de Apple Ve Play Store’dan Kaldırıldı

Wallet of Satoshi, Bitcoin, BTC, Bitcoin Lighting, App store, google playstore

Popüler Bitcoin Lightning cüzdan uygulaması Wallet Of Satoshi (WoS) ABD App Store’dan çıkarması nedeniyle, kripto para kullanıcılarından tepki alıyor. Bitcoin Lightning ödeme uygulaması olan WoS, kasımda 1 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirmişken ABD’deki Apple App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı.

24 Kasım’da, bir dizi kullanıcı ve kripto para topluluk üyesi Twitter’da Wallet Of Satoshi uygulamasını aramalarını paylaştı; ancak bu aramalar ya hiçbir sonuç vermedi ya da kullanıcıları diğer cüzdan uygulamalarına yönlendirdi. Bu durum, kripto para kullanıcıları arasında Apple’a karşı olumsuz bir tepkiye yol açtı.

Sektör yazarı ve podcast sunucusu Kevin Rooke, WoS’un kasım 2021’de 1.1 milyondan fazla Lightning ödemesi gerçekleştiren popüler bir platform olduğunu belirtti ve bunun şirketin bugüne kadarki “en yoğun Lightning ödeme ayı” olduğunu ekledi.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Apple ve Wallet of Satoshi, durum hakkında daha fazla açıklama yapmak için henüz bir yanıt vermedi. Apple’ın uygulama içi ödemeler için %30’luk bir vergi uygulaması, App Store’da yer almak isteyen kripto para platformları için bir engel oluşturuyor.

17 Kasım’da bir grup PayPal, Venmo ve Block Cash App kullanıcısı, Apple’ın iOS’ta kripto teknolojisi ve ödemelerini kısıtlamak için rekabete aykırı anlaşmalar yaptığını iddia ederek bir toplu dava açtı.

Apple’ın, kripto uygulamalarını kaldırma konusundaki önceki eylemleri de biliniyor. Bu eylemler arasında, Haziran ayında Bitcoin ipucu özelliği nedeniyle Damus uygulamasını ve ekim ayında kısa bir süreliğine MetaMask cüzdan uygulamasını kaldırması bulunuyor.


İlginizi Çekebilir: CZ Twitter Hesabı Askıya Alındı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version