Visa, finansal kuruluşların itibari para destekli token’lar çıkarmasına ve bunların çeşitli senaryolarda kullanımını test etmesine yardımcı olmak için yeni bir platform geliştirdi. Bu girişim, Visa’nın finansal kuruluşlar arasındaki etkileşimleri kolaylaştıran küresel standartlar oluşturma yönündeki daha geniş çabasının bir parçasıdır.
Gayrimenkul ve menkul kıymetler gibi daha fazla gerçek dünya varlığı blok zinciri teknolojisine geçtikçe, bu ağlarda işlem yapmak için farklı nakit biçimlerini dahil etme talebi artıyor. Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield, bunu bankaların blok zincirlerinde düzenlenmiş bir şekilde itibari para destekli token’lar çıkarması için önemli bir fırsat olarak görüyor. Bu, müşterilerin zincir içi sermaye piyasalarına katılmasına olanak tanıyacaktır. Visa, merkez bankalarının finansal altyapıları modernize etmek için tokenleştirmeyi araştırdığını gözlemledi ve Hong Kong ve Brezilya’daki CBDC pilotlarına katılımı bu eğilimi vurguluyor.
İspanya merkezli Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Visa’nın Tokenleştirilmiş Varlık Platformu (VTAP) deneme ortamını test ediyor. BBVA, 2025 yılında Ethereum blok zincirinde banka token’larının ihracını ve transferini test eden bir pilot program başlatmayı hedefliyor.
İlginizi çekebilir: Coinbase, ZKsync (ZK) Listeliyor!
Visa yöneticileri, bir sonraki yenilik dalgasının bankaların gerçek zamanlı işlemler ve sınır ötesi transferler için kendi ürünlerini geliştirmesinden gelebileceğini belirtti. PayPal gibi fintech’ler ve BlackRock ve Franklin Templeton gibi varlık yöneticileri blok zinciri ve stablecoin teknolojisinde ilerleme kaydederken, bankalar tokenleştirmeyle ilgili deneyler yapmaya yeni başlıyor.
Visa, düzenleyici ve teknolojik parçalanmanın üstesinden gelmeye yardımcı olmayı, muhtemelen tokenleştirilmiş varlıklarla çalışan finansal kurumlar arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için standartlar oluşturmayı hedefliyor. Bu gelişmeler, bankaların daha fazla likidite geliştirmesi ve akıllı sözleşmeler kullanarak yapılandırılmış finansal ürünleri keşfetmesi için yol açabilir.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.