Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Ekim ayında veto ettiği Kripto Para Yasası şimdi meclis oylamasından geçti. Sonuç olarak Ukrayna parlamentosu, Bitcoin ve altcoinlere yasal statü veren bir yasa tasarısını onayladı. Coinmuhendisi.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim…
Ekim ayında veto edilen Bitcoin ve altcoin yasası şimdi meclisten geçti!
Ukrayna parlamentosu, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yasal statü veren bir yasa tasarısını onayladı. Ukrayna, kripto varlıkları için yasal bir çerçeve benimseyen en son ülke oldu. Ukrayna parlamentosu Perşembe günü tüm kripto para birimlerine ve sanal varlıklara yasal statü veren “Sanal Varlıklar Yasası” lehinde oy kullandı. Tasarı 300 lehte ve sadece iki aleyhte oy aldı.
Tasarı, Ukrayna’daki tüm sanal varlıklar için temel bir düzenleyici çerçeve oluşturuyor. Halihazırda yasal olarak bir ödeme aracı olarak kullanılamayan veya diğer varlıklar, ürünler veya hizmetler için alınıp satılamayan herhangi bir varlık olarak tanımlanan “sanal varlık” terimi altında Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini yer alır.
Yeni kripto para yasa tasarısı neler içeriyor?
Tasarı, kripto varlıklarını Ukrayna’nın finansal ve düzenleyici sistemlerine dahil etmek için yasal zemin hazırlamanın yanı sıra, vatandaşların kripto para birimleri tutma ve kullanma haklarını da teyit ediyor ve tüm kripto para piyasası katılımcılarının hak ve görevlerini tanımlıyor. Aynı Sanal Varlıklar Yasası daha önce Ekim ayında Ukrayna parlamentosu tarafından onaylanmış olsa da ülkenin Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky tarafından veto edilmişti.
Tasarı o zamandan beri, uygulanması için gereken yasal mekanizmaları içermesini ve anayasal gereklilikleri karşılamasını sağlayacak şekilde değiştirilmiştir. Ukrayna Dijital Kalkınma Bakanlığı başkanı Mikhail Fedorov’a göre, yeni yasa tasarısı Ukrayna’nın sanal varlıklar için yasal bir pazar başlatmasına izin verecek. Tasarı, Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonunun sanal varlıklar ve gelecekteki herhangi bir sanal varlık piyasası için ana düzenleyici olarak hareket etmesini şart koşuyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.