Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.589
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.589
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Venezuela, Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kripto Kullanıyor

Venezuela Başkanı Maduro, Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kripto Kullanıyor

 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro ve hükümetinin, ABD‘nin son yaptırımlarını kripto para kullanarak aşmaya çalıştığı iddia ediliyor. Bu iddialar, Venezuelalı kripto aktivistleri ve çeşitli uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Chainalysis ulusal güvenlik istihbarat başkanı Andrew Fierman, Bloomberg’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Yaptırımlara maruz kalan rejimler genellikle bu yaptırımlardan kaçmak için çeşitli yollar arayacaklardır.”

Ayrıca Fierman, Venezuela hükümetinin yıllardır bu tür yöntemler kullanarak yaptırımlardan kaçmaya çalıştığını belirtti.

ABD’nin Yeni Yaptırımları ve Kripto Kullanımı

31 Mayıs’ta ABD, Venezuela’nın petrol ve altın ticaretine yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koydu. Bu yaptırımlar, Venezuela hükümetinin Temmuz ayında yapılacak seçimler öncesinde demokratik ilkelere uymadığı gerekçesiyle getirildi.

Nisan ayında Wilson Center tarafından yayınlanan bir raporda, hükümetin ABD yaptırımlarını aşmak için kripto para kullanımına uzun süredir başvurduğu ifade edildi. Raporda, Leopoldo López ve Chainalysis’ten Kristofer Doucette, kilit hükümetlere “Maduro rejiminin dijital para birimlerini istismar etmesini önlemek için mevcut kısıtlamaları titizlikle uygulama” çağrısında bulundu.

Kripto Tarihinde Venezuela

Başkan Maduro, 2018 yılında ulusal petrol destekli kripto para birimi Petro’yu tanıttı. Maduro, bu girişimi “Bugün, Süpermen’e kafa tutabilecek bir kripto para birimi doğuyor” diyerek lanse etti. Petro’nun, ülkeyi ekonomik krizden çıkarması hedefleniyordu. Ancak, 15 Ocak 2024’te Petro operasyonları, benimsenememesi nedeniyle durduruldu.

Uluslararası Boyutta Diğer Örnekler

İran ve Rusya da uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya olan devletlerden. Ayrıca bu devletlerin liderleri de yaptırımlardan kaçmak için kripto para programları başlatmış durumda. Bu devletler, kripto paraların küresel yaptırımlardan kaçınmada ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Dikkatinizi Çekebilir: El Salvador Hükümeti, Bitcoin Bankacılığında Reform Yapıyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir