Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.777
% 2.82
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.777
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

VanEck Nihayet VBTC’yi Piyasaya Sürdü!

Avustralya, kripto para sektörüne giderek daha fazla açılıyor ve son olarak VanEck’in Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda (ASX) ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) başlatması, ülkenin bu gelişmekte olan sektöre olan açıklığını dünya çapında dikkat çekti.

Yaklaşık dört yıllık bir süreçte Avustralya düzenleyicileriyle ilk spot BTC ETF’ini ASX’e getirmek için çalıştıktan sonra, yatırım yönetim firması VanEck nihayet VBTC’yi piyasaya sürdü. Fonun lansmanından önce, VanEck’in Asya Pasifik CEO’su ve Genel Müdürü Arian Neiron, şirketin Bitcoin’i “birçok danışman ve yatırımcının erişmek istediği gelişen bir varlık sınıfı” olarak gördüğünü belirtti.

İlginizi Çekebilir: Temmuz Ayı Token Kilit Açılışları!

Aynı şey Avustralya için de geçerli görünüyor. Şubat ayında yayınlanan Bağımsız Rezerv Kripto Para Endeksi’nin (IRCI) 5. baskısı, Amerikalıların spot BTC ETF’lerini Ocak ayında onaylamasının ardından Avustralyalıların %25’inin Bitcoin’e daha olumlu baktığını gösterdi. Raporda ayrıca, ülkedeki kripto sahiplerinin %63’ünün Bitcoin tuttuğu ve Avustralyalıların %69’unun “Bitcoin’i para, değer saklama aracı veya yatırım varlığı” olarak gördüğü ortaya çıktı.

Yatırımcıların ötesinde, Avustralya hükümeti de düzenleyici çerçeveler oluşturma yolunda çalışıyor. Ekim ayında, Avustralya Hazine departmanı, “dijital varlıkların ve gelişen teknolojilerin kullanımında yeniliği desteklerken, belirlenen tüketici zararlarını hedef alan” reformlar önerdi.

Önerilen düzenleyici çerçevenin dört ana hedefi vardı; bunlardan ikisi “teknoloji tarafsızlığı ve düzenleyici netlik yoluyla yeniliği teşvik etmek” ve “çeviklik, esneklik ve uyum sağlayabilirlik sunan düzenleyici araçları kullanmak” idi. Öneri belgesi, hem yatırımcı korumasının önemini hem de mevcut finansal sisteme yenilikçi alternatiflerin benimsenmesini vurgulayan bir dil kullanıyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir