Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.908
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.908
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Uzmanlar, Temmuz Ayında Bitcoin’in Güçlü Bir Geri Dönüş Yapabileceğini Öngörüyor

bitcoin

Haziran ayındaki kötü performansın ardından, Bitcoin Temmuz ayında önemli bir geri dönüş yaşayabilir, dedi uzmanlar. Haziran ayında Bitcoin’in fiyatı yaklaşık %7 düştü.

Tarihsel Eğilimler ve Uzman Tahminleri

2013’ten bu yana Bitcoin‘in aylık getirisini takip eden veriler, geçen ay fiyatın %6,96 düştüğünü ve Haziran ayında genellikle %0,35’lik bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Kripto piyasaları uzmanı Ali Martinez, 30 Haziran’da X’te yayınladığı bir makalede, tarihsel olarak Haziran ayı düşüşle bittiğinde, bir sonraki ay genellikle Bitcoin’in %7,42 ortalama ile muhteşem bir geri dönüş yaşadığını belirtti. BTC, on bir Temmuz ticaret ayının yedisinde minimum %8’lik aylık kazançlar gördü. Memecoin analisti Murad, X’teki 103.000 takipçisine bu durumu hatırlatarak, Bitcoin‘in Temmuz aylarında hızlı tarihsel getiriler elde ettiğini vurguladı. Murad, son altı yıldır Temmuz ayının ilk birkaç haftasında Bitcoin’in minimum %28’lik artışlar kaydettiğini söyledi.

Bu İlginizi Çekebilir: Binance ve SEC Arasındaki Davada Kritik Gelişme: Kripto Piyasası İçin Ne Anlama Geliyor?

Zorluklar ve Potansiyel Piyasa Baskıları

Bununla birlikte, bazı uzmanlar Temmuz ayının, Alman hükümetinden büyük Bitcoin satışları ve yaklaşan Mt. Gox geri ödemeleri nedeniyle normalden daha zor geçebileceğini düşünüyor. Bu geri ödemelerin, alacaklılara yaklaşık 8,5 milyar dolar değerinde BTC’nin geri verilmesi bekleniyor. Bu paranın sadece 4 milyar dolarlık kısmının BTC piyasasına girmesi olası olduğundan, bazı uzmanlar bu potansiyel baskılara rağmen etkinin beklenenden daha az olabileceğini düşünüyor.

Rüzgarlara rağmen, dijital varlık ticaret firması ZeroCap’in baş yatırım sorumlusu Jonathan de Wet, geçen hafta Bitcoin‘in düşük ila orta $60.000 bölgesinde güçlü bir şekilde işlem gördüğünü gözlemledi. Varlığın bu seviyede kalmasını beklediğini, ancak Mt. Gox alacaklı ödemeleri piyasaya girdiğinde, önümüzdeki haftalarda “ana destek” seviyesi olan yaklaşık $57.000’in altına düşebileceğini kabul etti.

2013’ten bu yana ortalama aylık %46,81 artışla, Bitcoin’in tarihsel olarak en yüksek aylık performansı genellikle Kasım ayında gerçekleşir. Geçmiş eğilimler Temmuz için umut vaat etse de, dış olayların bu ay Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceği henüz görülmedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir