Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$96.292
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.292
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Uzman: Mart’ta Shiba Inu Yerine Bu 2 Altcoin’e Bakın!

2021’in en büyük patlamalarından biri şüphesiz Shiba Inu ve Dogecoin’di. SHIB, Ekim ayının sonundaki en yüksek yıl içi kazancında, değeri 2021’de başladığı noktadan %121.000.000’dan fazla arttı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu tarihi kazanımlar Shiba Inu’yu geçen yıl birçok ülkede en çok aranan kripto para birimlerinden biri haline getirdi. Bu yazıda, Sean Williams listesinden, Mart ayında Shiba performansa rakip olabilecek 2 tanınan altcoin projesini yorumlayalım…

Shiba Inu yerine Mart radarına alınabilecek 2 altcoin

Mart ayında, Shiba Inu’ya nazaran göz çarpan altcoin projelerinden biri Avalanche (AVAX). AVAX, 2 Mart itibariyle, piyasa değerine göre (20,6 milyar dolar) en büyük 10. kripto para birimi koltuğuna yerleşti. Avalanche, akıllı sözleşme odaklı Blockchain ağı olup, iki taraf arasındaki bir sözleşmenin müzakeresini kolaylaştırır, doğrular ve ekonomik işlem ücretleri sunar. Avalanche’ın yeteneklerinden biri de hızıdır. Kendine has konsensus mekanizması sayesinde para, veri veya dosya göndermek iki saniye gerçekleşir ve rakiplerine göre oldukça ucuzdur. Bunu, işlem kesinliğinin (finality) sırasıyla ortalama 60 dakika ve altı dakika olduğu ödeme odaklı Bitcoin (BTC) veya Ethereum ile karşılaştırabilirsiniz.

Bu arada, son dApp protokol geliri verileri geliştiricilerin giderek Avalanche ağını tercih ettiğini gösteriyor. TokenTerminal.com’a göre Avalanche, son 90 gün içinde 41.6 milyon dolar dApp protokolü geliri getirdi. Ancak son 30 gün içinde elde edilen 17,6 milyon dolara dayanarak, üç aylık çalışma oranı şimdi 53 milyon dolara yakın.

IOTA (MIOTA)

Analist Sean Williams’a göre Mart ayında Shiba Inu yerine güvenle satın alınabilecek ikinci altcoin IOTA (MIOTA). IOTA, yalnızca 2,2 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile az kullanılan bir kripto para birimi. IOTA’nin özelliği, ağının benzersizliği ve verimliliği ile pratik, gerçek dünya uygulamalarına sahip olması. Bu yeteneklerini, her yeni işlemin önceki iki işlemi onaylamasını gerektiren yönlendirilmiş bir döngüsel olmayan grafik işlemcisi “Tangle” ile gerçekleştiriyor.

IOTA yönelik talebi arttıran bir diğer gelişme, Aralık 2021’de duyurulan staking havuzları. Bu yeni token’lerden biri olan Assembly, ağı bu yıl içinde piyasaya çıktığında ücretsiz akıllı sözleşmeye dayalı işlemler sunacak. Sonuç olarak, IOTA’nın Mart ayında Shiba Inu’dan çok daha mantıklı bir satın alma olmasının son bir nedeni, gerçek dünyadaki kullanım durumu. Coinmühendisi.com olarak aktardığımız, mevcut satış baskısı döneminde dikkat çeken 3 DeFi altcoin projesinin analizlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir