Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.416
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.416
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

UpBit, Sahte Varlık Faciası ile Karşı Karşıya Kaldı!

upbit aptos

Güney Kore’nin önde gelen kripto borsası Upbit, dolandırıcılık amacıyla gerçekleştirilen bir para yatırma olayına maruz kaldı ve bu olayın ardından APT Coin işlemleri geçici olarak askıya alındı.


▪️ Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Upbit’in yaşadığı bu olay, Pazar gününün erken saatlerinde gerçekleşen sahte bir para yatırımının keşfedilmesiyle ortaya çıktı. Dolandırıcılar, sahte bir tokeni gerçek Aptos (APT) tokeni gibi göstererek platforma başarılı bir şekilde yatırmayı başardılar.

▪️ Gerçek APT’nin sekiz ondalıklı bir fiyatı varken, sahte varlık olan APT’nin ise altı ondalıklı bir fiyatı vardı ve Upbit, bu farkı hızla fark ederek ciddi bir krizin önlenmesine katkı sağladı. Definalist’in tahminine göre, eğer sahte coin sekiz ondalıklı bir fiyata sahip olsaydı, binlerce yatırımcı büyük zarar görebilir ve bu durum Upbit’in iflasına yol açabilirdi.

▪️ Sosyal medya üzerindeki paylaşımlara göre, sistemdeki bir hatanın tüm işlemleri aynı APT token olarak tanıdığı ifade ediliyor. Bu durum, Aptos ekosisteminden Upbit cüzdanına yapılan herhangi bir kripto para transferinin yanlışlıkla APT yerel token olarak değerlendirilmesine neden olmuş gibi görünüyor.

▪️ Olayın sonrasında, borsa yöneticileri sorunu çözmek için çaba sarf ediyor ve sahte token takasına yol açan kişilere ulaşarak para iadesi talep ediyor.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version