Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.682
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.682
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Ünlülerin Sosyal Medya Hesapları Token Tanıtımı İçin Hacklendi

Hafta sonu boyunca endüstri influencerlarının ve ünlülerin birçok sosyal medya hesabı hacklenerek, hackerlar tarafından Luna2, ORDI ve ünlü ilhamlı memecoin’ler gibi çeşitli token’ların tanıtımı yapıldı. Son kurbanlardan biri, X hesabının hacklendiğini doğrulayan tanınmış takma adlı kripto yatırımcısı Gigantic-Cassocked-Rebirth (GCR) oldu.

26 Mayıs’ta, GCR’nin X hesabı ORDI ve Luna2.0 hakkında paylaşımlar yaptı ve her iki token da sırasıyla %6 ve %274 oranında geçici olarak yükseldi. Ancak, birçok kişi hacker’ın daha kazançlı bir mikrocap coin yerine bu token’ları tanıtarak fırsatı kaçırdığını belirtti. Kripto analisti Miles Deutscher, “GCR hacker büyük bir hata yaptı. Herhangi bir inanılabilir mikro cap seçip 10-20x pompalayabilirdi, ancak ORDI ve LUNA2’yi tanıtmayı seçti ve sadece %10’luk bir artış elde etti” dedi.

Daha Geniş Bir Saldırı Uyarısı

GCR’nin hesabının hacklenmesi, ünlü X hesaplarını hedef alan daha geniş bir kampanyanın parçası gibi görünüyor. Bitcoin geliştiricisi ve Ordinals yorumcusu Udi Wertheimer, “GCR bugün büyük Twitter hesaplarının hacklendiğini söyledi. Daha fazla niş ünlü memecoin çıkarmaya devam ederken — uzun bir hafta sonunda platform mühendisleri yokken — çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim” diye uyardı.

Amerikalı rapçi Rich The Kid, sahne adıyla Dimitri Leslie Roger, da X hesabının hacklenmesinin kurbanı oldu. 2.3 milyon takipçisi olan hesabı, Solana memecoin yaratıcı aracı pump.fun’da başlatılan yeni token “RICH”i satın almak için bir bağlantı paylaştı. Token, lansmandan sonraki iki saat içinde 90.000 dolarlık bir piyasa değerine ulaştı, DEX Screener verilerine göre. Rich The Kid’in hesabının hacklenip hacklenmediği resmi olarak doğrulanmadı, ancak tanıtım gönderisi silindi.

Caitlyn Jenner Memecoin Tanıttı

Caitlyn Jenner’ın X hesabı da “JENNER” adlı yeni bir memecoin’i tanıttı ve token, lansmandan sonraki sekiz saat içinde 27.1 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Sektör uzmanları tanıtımın bir deepfake olup olmadığını spekülasyon yaptı, ancak Jenner ve menajeri Sophia Hutchins’in yer aldığı videolar gönderilerin meşruluğunu doğruladı. Jenner’ın videosunda, 3.3 milyon X takipçisine hızla yatırım yapmaları gerektiğini belirterek, “Eğer buna katılmak istiyorsanız, hemen katılın, tamam mı, hemen şimdi katılın” dedi.

Pump.fun’da da başlatılan JENNER token’ın kripto cüzdan adresi, 20 Mayıs’ta “ZUMI” coin’ini tanıtan yetişkin içerik yaratıcısı Kazumi tarafından paylaşılan adresle eşleşti. Bu durum, bu hacklerin planlı olduğuna dair daha fazla şüphe uyandırdı. Bu endişelere rağmen, Hutchins, Jenner’ın ekibinin RICH, DOLL ve SOULJA gibi diğer token’larla herhangi bir bağlantılarının farkında olmadığını iddia etti.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir