Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.256
% 0.25
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.256
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ünlü Analistler: Bu Seviye Kırılırsa Altın Fiyatları Patlar!

CME Group, altın fiyatları için yeni hedeflerini duyurdu. CME Group’ta görev yapan uzmanlara göre altın fiyatında mevcut durumda 1.850 dolar, psikolojik bir hedef olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan, enflasyonist baskılar ve jeopolitik sıkıntılarla beraber ons altının arkasında destek olduğu belirtiliyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Altının arkasında bu gelişmeler var

Altın, yazım sırasında 1.826 dolardan el değiştiriyor. Uzmanlara göre mevcut durumda destek 1.787 dolar, direnç seviyesi ise 1.834 dolar civarında yer alıyor. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan jeopolitik gerginliğin, “güvenli liman” olarak görülen altın için bir katalizör olarak görüldüğü belirtilirken enflasyonun kalıcı olmasına ilişki endişelerin de değerli metalin fiyatında olumlu bir etkiye sahip olduğu söyleniyor.

Ancak, Mart ayında gerçekleşmesi beklenen ABD Merkez Bankası (FED) toplantısında, bir faiz artırımına gidilmesine yönelik beklenti oldukça yaygın. Bu durumun, FED faiz artırımına yönelik beklentilerin, altının artışını sınırlandırması bekleniyor. Piyasaların FED’in agresif para politikası izleyeceğine yönelik beklentilerinin fiyatları çoktan belirlediğini düşünenler de var.

CME Group, altın fiyatları için hedeflerini aktardı

Uzmanlara göre, boğalar, teknik açıdan bakıldığında avantajda görünüyor. Ancak bunun, kısa vadede geçerli olduğu bildiriliyor. CME Group’a göre kırılması oldukça zorlu olarak görülen 1.850 dolarlık seviye, psikolojik bir hedef olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan, altında yükselişe geçen yatırımcıların geçmek için odağına alacağı sıradaki seviyenin kuvvetli bir direnç seviyesi olarak bahsedilen 1.856 dolar olacağı bildiriliyor.

Bunun ardından gelen direncin 1.863 dolar olabileceği belirtilirken 1.834 doların geçilmediği sürece düşüş yaşanabileceği, 1.803 ve 1.815 doların destek seviyeleri olarak pozisyon alabileceği düşünülüyor. CME Group’a göre altında düşüş bekleyenler daha büyük bir düşüşün yaşanabileceğini iddia ediyor. Altın “ayılarının”, Aralık ayının en düşük seviyesi ve destek noktası olan 1755.40 doları seviyesinin altına inmeyi hedefleyebileceği belirtiliyor. ANZ analistlerine göre ise ons altın yılın ilk üç ayını 1.800 doların üzerinde sonlandıracak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir