Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.001
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.001
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Uniswap (UNI) Neden Yükseliyor? 19 Ekim 2022

Son 24 saatte CoinGecko verilerine göre yüzde 3,8 yükselen Uniswap, geçtiğimiz bir hafta içerisinde ise yüzde 8,8 yükseliş kaydetti. Peki Uniswap’teki bu yükselişin sebebi ne? Uniswap (UNI) neden yükseliyor?

Durgun ve hacimsiz piyasaya karşın yükseliş gösteren Uniswap neden yükseliyor bu sorunun cevabını bu yazımızda birlikte bulalım.

Uniswap (UNI) Neden Yükseliyor?

Ethereum ve ERC-20 ağının token’larının otomatik bir şekilde alınıp satılabildiği bir borsa olan Uniswap’in yerel token’ı olan Uniswap (UNI) piyasadaki kötü koşullara rağmen yükseliş gösteriyor. Uniswap (UNI) bu yükselişle birlikte CoinGecko verilerine göre günün en çok yükselen coin’leri arasına girdi.

Uniswap’ın grafiğine baktığımız zaman 6,5 dolar seviyesinin güçlü bir destek görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Öte yandan UNI’yi bekleyen en yakın direncin ise 8 dolar bandı olduğunu söyleyebiliriz. UNI grafiğinde geçtiğimiz günlerde 50 ve 200 günlük ortalamalarının analizlerine baktığımızda her ikisi de düşüş trendine işaret ediyordu. Buna istinaden MACD indikatöründe de düşüş gözüküyordu. Buna karşın UNI, 6 dolar seviyelerinden tepki görerek yükselişe geçti.

Teknik kısma ek olarak geride bıraktığımız günlerde gerçekleşen Ethereum Devcon’un UNI’nin yükselişindeki faktörlerden biri olarak gösterebiliriz. İlk olarak 2017 Ethereum Devcon’unda tanıtılan UNI, 2018’de ise piyasaya sürülmüştü. Bu açıdan bakıldığında UNI için Ethereum Devcon’larının önemli olduğu söylenebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir