Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.413
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.413
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Twitter’ın yeni NFT hamlesinin 5 olası sonucu

Twitter, NFT dünyasına adım adım yaklaşmaya devam ediyor. Bundan böyle kullanıcılar NFT’lerini profil resmi olarak ekleyebilecek.

Şimdilik ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da pilot olarak başlatılacak bu uygulamayı yalnızca Twitter Blue üyeleri ve iOS işletim sistemli cihaz sahipleri kullanabilecek. Paylaşılabilecek olan NFT’lerin ise yalnızca Ethereum Blockchain’inde mint edilmiş ve OpenSea’de kayıtlı olması gerekiyor.

Gerçekten büyük bir haber mi?

NFT hayranları ve Twitter için bu gelişme önemli görünüyor. Ancak bu yeni uygulama ile birlikte NFT’lere getirilen eleştiriler de artacak gibi. Twitter’da hâlâ NFT’leri benimsememiş büyük bir kitle bulunuyor.

Twitter bu haberi aslında 4 ay önce duyurmuştu. Birçok insan bunun sadece bir reklam olduğunu ve böyle bir uygulamanın hayata geçmeyeceğini söylemişti. Ancak bugün görüyoruz ki bu gerçekleşiyor. Peki bundan sonra ne olacak? 5 ana başlık altında bu haberin olası sonuçlarını dile getirelim.

1- Uygulama ile NFT mekanizması daha doğru anlaşılacak

NFT’lerin gereksiz şeyler olduğunu ve bir sağ tıklama ile bir başka bilgisayara kayıt edilebildiği savını sunan insanlar için bu uygulama bir cevap niteliğinde olacak. Bundan böyle sergilenen NFT’lerin orijinal olup olmadığı ve Blockchain üzerindeki izleri Twitter tarafından gösterilecek ve daha çok insan NFT’ler hakkında farkındalık sahibi olacak.

NFT’lerin kimler tarafından yaratıldığı ve onlara kimlerin sahip olduğu gizli bir bilgi olarak kalmaktan çıkıyor ve doğrulanmış NFT’lerin zamanı geliyor.

2- NFT sevenler ve sevmeyenler arasındaki mesafe açılacak

Birçok insan hala NFT’ler hakkında olumsuz düşüncelere sahip. Twitter’dan gelen bu haber ile birlikte nefret daha da artacağa benziyor. Şimdiden tepkiler artmaya başladı bile. 725 bin takipçisi olan Twitch yayıncısı Emma Langevin geçtiğimiz gün bir tweet attı ve konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

Twitter’ın bu uygulaması yaygınlaştıkça bu tip tepkileri okumaya devam edeceğimiz neredeyse kesin.

3- NFT hayranları da uygulamadan tam olarak memnun değil

NFT’lere karşı olumlu yaklaşımı olan insanlar da uygulamayı eleştirmekten geri kalmıyor. Twitter’ın, Twitter Blue üyeliği satmak için bu uygulamayı öne çıkardığı ve kullanıcıların asıl ihtiyaçlarının önemsenmediği ifade ediliyor. Twitter’ın bu hamlesi çok “kapitalist” bulunuyor ve Twitter Blue üyeliğinin şart koşulmaması gerektiği söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk da konuya değinmiş ve Twitter’ın bu NFT uygulamasını acımasızca eleştirmişti.

4- Twitter, Blockchain adımları atmaya devam ediyor

Bir Blockchain’e sahip olmasa da ilerleyen süreçlerde yavaş yavaş Twitter için “bir Web3.0 şirketi” demeye başlayacağız gibi görünüyor. Bitcoin maksimalisti Jack Dorsey’in Twitter CEO’luğundan istifa etmesinden sonra, Twitter’ın Blockchain kültüründen uzaklaşacağı düşünülmüştü ancak bunun tersi oldu. Twitter, ekosisteme daha da yakınlaşıyor ve Meta gibi şirketlerle paralel hareket ediyor.

Tüm bunlara rağmen, NFT’lerin profil resmi olarak eklenebileceği haberi Twitter’ın piyasa değerini artırmaya yetmedi. Son 1 haftada Twitter, yüzde 9’luk bir değer kaybı yaşadı.

5- Twitter OpenSea’nin gücüne güç katıyor

OpenSea bilindiği gibi şu anda dünyanın en popüler NFT marketi. Kripto para piyasasındaki kaygılı havanın aksine NFT piyasası gücünü korumaya ve artırmaya devam ediyor. OpenSea bu ayın ortalarında (Ocak 2022), tüm zamanların aylık hacim rekorunu kırmayı başardı.

Twitter’ın yeni özelliğini duyurması ile birlikte OpenSea gücüne güç katacak gibi görünüyor çünkü bu özellik şimdilik yalnızca OpenSea platformunu destekliyor.

Bu makale ilk olarak Muhabbit’te yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir