Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.478
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.478
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Türkiye Gri Listeden Çıktı

Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 2021 yılında kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede yetersiz olduğu gerekçesiyle alındığı gri listeden çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından ‘Başardık’ mesajını Türk bayrağı emojisiyle paylaştı. Bu paylaşım, Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığı şeklinde yorumlandı.

FATF’in Kararı: FATF, bugün gerçekleşen genel kurul toplantısında Türkiye’yi gri listeden çıkarma kararı aldı. 2021 yılında alınan kararın ardından Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede önemli adımlar attı.

IMF Araştırmaları: Uluslararası Para Fonu (IMF) araştırmalarına göre, gri listeye alınmak yabancı bankalar ve yatırımcılarla olan ilişkilerin gerilemesine sebep oluyor. Bu bağlamda Türkiye’nin gri listeden çıkışı, ekonomisi için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bakan Şimşek’in Mesajı: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin FATF’nin Gri Liste’deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak üzere Singapur’da bulunuyordu. Şimşek, toplantının ardından sosyal medya hesabından ‘Başardık’ mesajını paylaştı.

Türkiye’nin gri listeden çıkarılması, ülkenin uluslararası alanda itibarını artıracak ve yabancı yatırımların önünü açacaktır. Özellikle yabancı bankalar ve yatırımcılarla olan ilişkilerin güçlenmesi, Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacaktır.

FATF Nedir? Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force – FATF), suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı ile mücadelede uluslararası standartlar oluşturmak amacıyla 1989 yılında G-7 ülkeleri tarafından kurulan hükümetler arası bir organizasyondur. FATF, üye ülkeler arasında uyumlu yasal ve kurumsal tedbirlerin alınmasını ve bu tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasını teşvik etmektedir. FATF’nin karar mercii olan Genel Kurul yılda üç kez toplanmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir