Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.934
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.934
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Türkiye’de Kripto Para Fenomeni Olmak: Bir Tweet 4.000 Dolar!

Bazı insanlar, haberlerin etkisine inandıkları için kripto borsalarını kumar olarak görüyor. Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin, bunlardan birkaçı. Kripto para birimleri ve projeleri Türkiye’de her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Ancak ekonomik gelir seviyesi düştüğünde umut kaynağı gibi görünen kripto piyasası, insanların beklentileri doğrultusunda hareket etmiyor. Bu yolda yatırımcıların en büyük yardımcısı tecrübeli kripto para fenomenleri. Bu yazıda, yüksek takipçili Twitter hesaplarının ne kadar kazandığını cevaplıyoruz. Ayrıntılar Coinmühendisi.com‘da.

Kripto para fenomeni olmak

Topluluğun büyük bir çoğunluğu, bir finansal teknoloji ürünü olan kripto para birimlerinin ticaretini, büyük bir takipçi kitlesine sahip “influencer” Twitter hesapları veya bu hesaplardan Telegram grubu yönlendirmeleri aracılığıyla sürdürüyor. Kripto fenomenlerinin amacı nedir? Bu fenomen ayı veya boğa mevsimlerinde daha mı yaygın? Kripto para birimleri için gelir modeli nedir? Güzel bir belgeselde, fenomenler tarafından birinci ağızdan cevaplanan sorular…

2021 Binance Avrupa Yılın Kripto İçerik Üreticisi seçilen ve 317.000 takipçisi olan ve fenomen olarak para kazanmakla ilgilenmediğini söyleyen Ekonomist Efe Bulduk; kendi şirketi bünyesinde bir borsa sponsorluğunda kripto eğitimleri veren Stevedabitcoin hesabı ile Derya Türker; yerel bir borsada Hazine Uzmanı olarak çalışan ve günlük piyasa haberleri yapan Gökçe Çalışan ve yanlış yönlendirme yapan sosyal medya hesapları nedeniyle mağdur olmuş Ateş Yanangün, bir birinden ilginç konularda araştırmalar yapan ve bunları belgeselleştiren +90 ekibinin konuğuydu.

Kripto fenomenleri ne kadar kazanıyor?

Geçen sene yayınlanan videoda fenomenler kariyerlerinden bahsediyor ve şeffaflığı tercih edip kazançlarını paylaşıyor. Buna göre, sosyal medyada çok sorulan “kripto fenomenleri ne kadar kazanıyor?” sorusuna birinci ağızdan cevap bulmak mümkün. Teknik ve on-chain analizlerin dışında birinci elden kaynakları Türk yatırımcılarına sunan Efe Bulduk, o dönemin piyasa koşulların bir tweet’ten 4.000 dolar kazandığını paylaşıyor. Bunların dışında yüksek takipçili fenomenler, VIP Telegram gruplarına reklam alarak bunu bir kazanca dönüştürebiliyor. Borsaların sponsorluk anlaşmaları ve eğitim setleri çok kazandıran diğer işler. Videonun tamamına Youtube üzerinden ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir