Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.782
% 0.25
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.782
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Trump ve RFK Jr. Liberteryen Kongresinde Konuştu

Trump RFK

Donald Trump ve Robert F. Kennedy Jr.’ın her ikisi de Anma Günü hafta sonu boyunca parti kongresinde konuşmalar yaptıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Libertarian Parti başka bir başkan adayı seçti.

2024 Kasım seçimleri öncesinde, Libertarian Parti delegeleri Chase Oliver’ı ABD başkanı olarak seçti ve böylece ülkenin üçüncü büyük siyasi partisine bir yüz kazandırdı. Amerikalıların büyük çoğunluğu ya Başkan Joe Biden’ı ya da kendi Demokratik ve Cumhuriyetçi partilerinin öngörülen adayları olan Donald Trump’ı desteklemeye hazır olduğundan, 38 yaşındaki Oliver başkanlık yarışına katılıyor.

Oliver’ın adaylığı, Trump’ın 25 Mayıs’ta Libertarian Parti kongresine yaptığı sunumun ardından gerçekleşti. Raporlar, birçok kişinin onu partinin ideallerini yaşatmaya çalıştığı için “yalancı” ve “yalaka” olarak nitelendirdiğini iddia etti. RFK Jr. da 24 Mayıs’ta kongrede konuşmasına rağmen, adaylığı oyların sadece %2’sini alarak dikkate alınmadı.

Birçok Libertarian Parti üyesi, özellikle Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerinin özelliklerini destekledi. Partinin platformunda, “Gönüllü değişimle meşgul olan insanlar, karşılıklı olarak kabul edilebilir herhangi bir mal veya eşyayı para olarak kullanma özgürlüğüne sahip olmalıdır” deniyor.

İlginizi Çekebilir: Trump, Amerika’ya Bitcoin Sektöründe Liderlik Vaat Ediyor

Oliver, ekonomiye ve kişisel tercihlere ilişkin görüşlerini kamuoyunda düzenli olarak dile getirmiştir; ancak, bu yazının yayınlandığı sırada Cointelegraph, dijital varlıklar hakkındaki düşüncelerini bulamadı. Libertarian aday, şu anda çevrimiçi pazarı başlatma ve yönetme konusundaki rolü nedeniyle iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht’in serbest bırakılmasını savunuyor.

Trump, kabinesine bir Libertarian alacağını, kriptoyu koruyacağını, [merkez bankası dijital para birimini] önleyeceğini ve Ross’un cezasını hafifleteceğini söyledi,” dedi Cumhuriyetçi Corbin Sabol 26 Mayıs’ta X’te. “Ama bu, Libertarianlar için yeterli değil… Chase Oliver’ı aday gösterdiler ve muhtemelen bu sefer %3 bile almayacaklar.”

Oliver ayrıca Mike ter Maat’i yardımcı adayı olarak seçmesi için destek aradı. Portlandlı 63 yaşındaki adayın programında, Federal Reserve’un merkez bankası dijital para birimi (CBDC) basmasına karşı çıkmak ve kripto para birimlerinin sınırsız kullanımını savunmak vardı. Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in müşterileri yanıltmasından dolayı hapis cezasını destekledi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üçüncü en büyük parti olmasına rağmen, Libertarian Parti 2016 başkanlık yarışında yalnızca yaklaşık %3’lük bir halk oyu aldı ve 2024’te kazanması pek olası değil. Ancak, birkaç ABD eyaletinde Seçim Kurulu “kazanan her şeyi alır” sistemi olduğundan, herhangi bir üçüncü parti başkan adayı, Başkan Biden veya Trump’tan oy çalarak bir seçimi etkileyebilir.

5 Kasım ABD Seçim Günü’ne altı aydan az bir süre kala, Trump kripto konusunda daha açık sözlü oldu. Mayıs ayında kampanya bağışlarını dijital varlıklar kullanarak kabul edeceğini açıkladı ve teknolojiye “çok olumlu ve açık fikirli” olduğunu belirtti. Kasım ayından önce, Başkan Biden’ın kripto odaklı üç yasayı masasında bulundurması ve bazı seçmenlerin oylarını etkilemesi muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Trump ve RFK Jr. Liberteryen Kongresinde Konuştu” te bir düşünce

  1. Pingback: ABD Seçmenleri Arasında Bitcoin İlgisi Artıyor - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Elon Musk, Trump ile Kripto Hakkında Konuştuğunu Yalanladı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir