Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.819
% 3.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.819
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Trump Bitcoin Madencilik Endüstrisini Destekleme Sözü Verdi

trump, bitcoin

Donald Trump, Kasım ayında birçok CEO ile bir toplantı çağrısında bulunduktan sonra Bitcoin madencilik endüstrisini destekleme sözü verdi.

Trump’ı 11 Haziran’da Florida Mar-a-Lago evinde ziyaret edenler arasında Riot Platforms CEO’su Jason Les, kamu politikası başkanı Brian Morgenstern, CleanSpark yönetim kurulu başkanı Matthew Schultz ve TeraWulf yönetim kurulu üyesi Amanda Fabiano yer aldı.

Enerji ve İş Yaratma Konusundaki Tartışmalar

Fabiano’ya göre, heyet Trump ile Bitcoin madenciliğinin “elektrik şebekesini güçlendirme ve iş yaratma” konusundaki katkılarını tartıştı.

CleanSpark’tan Schultz, Bloomberg’e Trump’ın Kasım ayında başkan seçilirse sektöre destek sözü verdiğini söyledi.

Trump, kendisine ait Truth Social’da 11 Haziran’da yaptığı bir paylaşımda, “Tüm kalan Bitcoin’in ABD’de üretilmesini istiyorum!” ve bunun ülkenin “enerji dominantı” olmasını sağlayacağını ilan etti.

TeraWulf’tan Fabiano, X’te şu yorumu yaptı: “Sektörümüz yanlış bilgi ve yanlış yönlendirilmiş anlatılarla yönlendirilen büyük bir politik mücadeleyle karşı karşıya kaldı.” “Sektörümüz, Bitcoin’in ve madencilik tekniklerinin avantajlarını öğrenmeye istekli politikacılara ihtiyaç duyuyor.”

Politik Bağlam ve Değişiklikler

Başkan Joe Biden, ülkedeki Bitcoin madencileri için %30’luk bir elektrik vergisi önerdi ve sektör, emisyonları, enerji kullanımı ve güç sistemleri üzerindeki olası etkileri nedeniyle artan politik eleştirilerle karşı karşıya.

2021’de başkanlık yaparken Bitcoin’in “dolandırıcılık gibi göründüğünü” iddia eden Trump, şimdi yön değiştirdi, muhtemelen 5 Kasım’da yapılacak 2024 başkanlık seçimleri öncesinde aniden nakit sıkıntısı çeken lobicilik gruplarını memnun etmek amacıyla.

Bu İlginizi Çekebilir: Demokratlar, Ekonomik Büyüme İçin Fed’den Faiz İndirimi Bekliyor

Haziran ayı başlarında, “kripto başkanı” olduğunu söyledi ve ABD’nin kripto para biriminde “ikinci sırayı” kabul edemeyeceğini vurguladı.

Kampanya ve Hukuki Zorluklar

Geçen ayın sonlarında, milyarder başkanlık kampanyasını desteklemek için kripto para birimlerini kabul etmeye başladı. Geçen ay da, değiştirilemez Mugshot token sahipleri için bir ziyafet düzenledi.

30 Mayıs’ta şirket belgelerini sahtecilik yapmaktan 34 suçlamayla suçlu bulunan Trump, 10 Haziran’da ilk şartlı tahliye memuru toplantısını planladı.

Trump, sanal röportajı Mar-a-Lago kulübünden gerçekleştirdi ve The Hill’in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, röportaj oldukça “olaysız” geçti ve otuz dakikadan az sürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir