Kriptolar:
34457
Bitcoin:
$102.477
% 3.65
BTC Dominasyonu:
%63.4
% 1.03
Piyasa Değeri:
$3.21 T
% 5.60
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 102.477
BTC Dominasyonu:
% 63.4
Piyasa Değeri:
$3.21 T

Tron, Tether ve TRM, Kara Para Çetesi Bağlantılı 26,4 Milyon Doları Dondurdu

Tron, Tether ve TRM Labs, İspanyol yetkililerle iş birliği yaparak Avrupa kripto para kara para aklama şemasını çökertti.

Kripto Kara Para Operasyonu

İspanyol kolluk kuvvetleri, Tron, Tether ve TRM Labs ile iş birliği yaparak, pan-Avrupa bir kara para aklama operasyonuna bağlı olarak 26.4 milyon dolar değerinde kripto para dondurdu.

Operasyon, 2024 Ağustos ayında başlatılan ve üç blockchain firması tarafından desteklenen T3 Mali Suçlar Birimi ile yapılan iş birliğini içeriyordu.

Soruşturma, suç örgütünü tespit etmek için polis gözetimine dayanıyordu. Suçlu grupların kara para aklama faaliyetlerinde kullanıldığı tespit edilen kripto cüzdanları, hizmet sağlayıcılarından alınan Müşterini Tanı (KYC) verileriyle bağlantılıydı. Bu, T3 Birimi’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük koordine edilmiş dondurma işlemiydi ve ilk yılındaki 126 milyon dolara ek olarak kaydedildi.

guardia

İspanyol Guardia Civil yetkilisi: “Bu organizasyon, suçlu gruplara kara para aklama kârlarını yardım etmek için milyonları sınır ötesi taşıdı, hem nakit hem de kripto para kullandı.” dedi.

Tron’un güvenlik çabaları, blockchain üzerindeki yasadışı işlemleri 6 milyar dolar kadar azaltmış durumda. TRM Labs, Tron’un yasadışı faaliyetlerinin %49’unun yaptırım uygulanan kuruluşlarla bağlantılı olduğunu, %32’sinin ise kara listeye alınmış fonlarla ilişkilendirildiğini ortaya koydu.

Ancak, Tron hala yasadışı işlemler için en çok kullanılan blockchain platformu olmaya devam ediyor ve bu tür faaliyetlerin %58’i Tron ağı üzerinde gerçekleşiyor. Ayrıca, Tether’in USDT’si, suç faaliyetlerinde en çok kullanılan varlık olarak öne çıkıyor.

Para Aklayıcıları Alternatifler Arıyor

Suçla ilişkili fonları dondurmak için USDt ve Circle’ın USD Coin gibi merkezi sabit coinlerin kullanımı, yerleşik bir uygulamadır. Sabit coin ihraççıları, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı işlemleri engellemek için yerleşik mekanizmalara sahiptir.

Tether CEO’su Paolo Ardoino: “Tether’ı kötüye kullanmaya çalışan suçluların yakalanacağını açıkça bildiren bir uyarı olsun.”

Kasım 2023’te Tether, ABD Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü bir soruşturma sonrasında, “domuz kesimi” dolandırıcılıklarına (kurbanları kandırmak ve ilişki kurarak dolandırmak için zorlama yöntemleriyle yapılan dolandırıcılıklar) bağlı olarak 225 milyon dolar değerinde USDT’yi dondurdu.

Güneydoğu Asya, genellikle suçlu sendikalar tarafından yürütülen bu tür dolandırıcılıkların merkezi haline geldi. Bu operasyonların mağdurları arasında tatil köylerinde dolandırıcılık operasyonlarına zorla katılan kaçırılmış bireyler de bulunuyor.

Domuz kesimi sendikalarının, gelirlerini Tether’a büyük ölçüde bağımlı olan bir karanlık ağ pazar yeri olan Huione Guarantee üzerinden akladığı bildiriliyor. Donmuş fonlardan kaçınmak için platform, Eylül ayında kendi sabit coin’ini piyasaya sürdü, güvenlik firması Elliptic’e göre.


Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir