Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.764
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.764
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

TRM Labs : Kuzey Koreli Hackerlar 600 Milyon Dolar Kripto Çaldı !

TRM Labs‘in verilerine göre, 2023 yılında Kuzey Koreli hacker’ların tahmini olarak 700 milyon dolar civarında kripto para çaldığı belirlendi. Bu miktarın 600 milyon dolarlık kısmının kesin olduğu ve tespit edildiği ifade edildi.

Blockchain istihbarat şirketi TRM Labs, 5 Ocak’ta yayımladığı raporda, Kuzey Kore’ye bağlı hacker gruplarının 2023 yılında çalınan kripto paraların yaklaşık yüzde 33’ünden sorumlu olduğunu açıkladı.

Rapora göre, Kuzey Koreli hacker’lar 2023 yılında potansiyel olarak 700 milyon dolara kadar kripto para çaldı. Bu miktarın 600 milyon dolarlık kısmının doğrulandığı belirtildi. Kuzey Kore hacker’ları, 2017 yılından bu yana toplamda yaklaşık 3 milyar dolar değerinde kripto para çalmış durumda.

TRM Labs’in araştırması, Kuzey Kore’nin uluslararası ambargolar nedeniyle kara para aklama yöntemlerini sürekli olarak geliştirdiğini gösteriyor. Hacker’lar, saldırı sırasında özel anahtarları ele geçiriyor ve fonları Kuzey Kore kontrolündeki cüzdanlara aktarıyor; ardından USDT ve TRX gibi diğer kripto paralara çeviriyor.

Şirket, “Kuzey Kore hacker’larının becerisi, iş dünyasını ve hükümetleri sürekli olarak güvenlik konusunda yenilik yapmaya teşvik ediyor.” dedi.

ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri, Lazarus Group gibi Kuzey Kore bağlantılı çeşitli kişi ve hacker gruplarına yaptırım uygulamıştır. Bakanlık, Tornado Cash ve Sinbad gibi kripto mikserlerine yönelik yaptırımların ardından Kuzey Kore’nin diğer aklama yöntemlerini araştırmaya devam ettiğini bildirdi.

TRM Labs : Kuzey Koreli Hackerlar 600 Milyon Dolar Kripto Çaldı !

                                                                                                                                                X

CertiK’in 3 Ocak 2023 tarihli açıklamasına göre, toplamda yaklaşık 751 ihlal yaşandı ve bu ihlallerin toplamda 1,8 milyar doların üzerinde kripto para kaybına neden olduğu belirtiliyor. Ethereum ağı, 224 olayda 686 milyon dolarlık zararla en fazla etkilenen ağ oldu.

Öte yandan, ABD’li yetkililer, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırıların ardından Hamas dahil belirli kuruluşlara yönelik yaptırımlarda dijital varlıkları sıkça referans gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version