Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.987
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.987
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Trilyonluk Şirket, Bu 2 Kripto Paradan Artık Almayacak!

Vanguard bugün müşterilerine, tezgah üstü (OTC) menkul kıymetlere verdiği desteği durduracağını bildirdi. Bu, kripto paralara dayalı Grayscale Bitcoin Trust ve Grayscale Ethereum Trust’ın artık satın alınamayacağı anlamına geliyor. İşte detaylar…

Vanguard, kripto trust’ları GBTC ve ETHE ticaretini durduruyor

Vanguard müşterileri yakında hem Grayscale Bitcoin Trust hem de Grayscale Ethereum Trust’ı satın alamayabilir. Bu, şirketin alımlarını ve transferlerini desteklemek de dahil olmak üzere tezgah üstü menkul kıymet hizmetlerini durdurmasının bir sonucudur. Borsadaki hisseler yoluyla kripto varlık riski elde etmeyi umut eden yatırımcılar yakında yeni bir engelle karşılaşacaklar.

Yönetimi altında yaklaşık 7 trilyon dolarlık varlığa sahip ABD merkezli bir yatırım danışmanı olan Vanguard’ın müşterilerine, 28 Nisan’dan itibaren tezgah üstü (OTC) menkul kıymetlerin çoğunluğunu artık satın alamayacakları ve transfer edemeyecekleri bildirildi. E-postada listelenen kriterlere göre, buna hem Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hem de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) dahildir. Değişikliğin nedenine gelince, e-posta Vanguard’ın uzun vadeli ve dayanıklı bir stratejiyi vurgulayan yatırım felsefesi hakkında bir not içeriyordu.

OTC ürünleri popüler

Tezgah üstü menkul kıymetler borsa dışında işlem görür. Çoğu zaman bunun nedeni, New York Menkul Kıymetler Borsası veya Nasdaq gibi bir borsada listelenmek ve işlem görmek için tüm gereksinimleri karşılamamalarıdır. Grayscale’in Bitcoin ve Ethereum ürünleri, tezgahta alınıp satılmaktadır ve kurumların kripto para birimlerine yatırım yapması için popüler bir yoldur. Halihazırda GBTC ve ETHE’ye sahip olan yatırımcılar, 28 Nisan değişikliğinin ardından bunları portföylerinde tutabilecekler.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere GBTC ve ETHE’nin kripto maruziyeti elde etmek için bir araç olarak yaygın olarak kullanılmasının bir nedeni, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmış Bitcoin (veya Ethereum) ETF’i olmamasıdır. Grayscale, GBTC’yi spot ETF’ye dönüştürmek için SEC’e başvuruda bulundu. Geçen ay, Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein, firmasının spot ETF başvurusunu onaylamaması halinde SEC’e dava açacağını belirtmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir