Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.840
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.840
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Toncoin, Kazakistan’da Düzenleyici Onay Aldı

Toncoin

Toncoin (TON), Kazakistan Finansal Hizmetler ve Düzenleme Komitesi (AFSA) tarafından onaylandı ve düzenlenmiş borsalarda işlem görmeye hak kazandı. Bu onay, TON’un AVAX, MATIC, ADA ve diğer kripto paralarla birlikte, hükümet düzenleyicisi tarafından onaylanan 107. dijital varlık olmasını sağladı. AFSA, Toncoin’in listeleme kriterlerini karşıladığını belirten bir denetim sonrası bu kararı aldı. Toncoin, TRON gibi diğer kripto paralarla birlikte artık Kazakistan’da yasal olarak işlem görebilecek.

Açık Ağ’ın Ekosistemi ve Gelişen Dünya

Açık Ağ (The Open Network) ve onun yerel coini TON, gelişmekte olan dünyada değer aktarımı için popüler bir seçenek olarak öne çıkıyor. Açık Ağ, Mini Uygulamalar ve uygulama içi ödemeler sunmak için Telegram’ın geniş kullanıcı tabanından faydalanıyor. TGStat verilerine göre, Telegram’ın Kazakistan’da 55 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.


Bu yazı da dikkatiniz çekebilir: Reuters, Ethereum Spot ETF’lerinin İşlem Görmeye Başlayacağı Tarihi Açıkladı!


Açık Ağ’ın ekosisteminde, Hamster Kombat, Notcoin, Yescoin ve TonPotato gibi oyunlar, kullanıcıların dikkatini çekerek ek gelir elde etme fırsatları sunuyor. Hamster Kombat, popülaritesiyle dikkat çekti ve Özbekistan Ulusal Perspektif Projeleri Ajansı (NAPP) tarafından eleştirilere ve uyarılara konu oldu. NAPP, Hamster Kombat coinlerinin zincir üstü dijital varlıklar olmaması nedeniyle düzenleyicinin yetki alanında olmadığını, ancak gelecekte onchain’e taşınabilecekleri konusunda vatandaşları uyardı.

TON Ekosisteminin Zorlukları

Her ne kadar TON ekosistemi hızla büyüyor olsa da, bazı zorluklarla karşı karşıya. SlowMist kurucusu Yu Xian, TON ekosistemine yönelik kimlik avı saldırılarının arttığını belirtti. Xian, bu saldırıların çoğunlukla TON’un Telegram mesajlaşma uygulamasıyla entegrasyonundan kaynaklandığını söyledi. Dolandırıcılar, Telegram’da gruplar oluşturarak kötü amaçlı bağlantılar paylaşabiliyorlar, bu da kullanıcıların güvenliğini tehdit ediyor.

Toncoin’in Kazakistan’da düzenleyici onay alması, kripto para dünyasında önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak, güvenlik tehditleri ve düzenleyici uyarılar, TON ekosisteminin büyümesi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında yer alıyor.

Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz bu videoyu da izlemeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Toncoin, Kazakistan’da Düzenleyici Onay Aldı” te bir düşünce

  1. Pingback: VC'lerin TON Ekosistemine Yönelik Büyük Bağlılıkları - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir