Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$92.658
% 3.37
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 92.658
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Tether’dan Venezuela Yaptırımlarını Aşanlara Tehdit

Tether Venezuela

Stablecoin üreticisi Tether, Venezuela petrol ihracatına yönelik yaptırımları aşmak için USDT kullanmaya devam etmeleri halinde kullanıcıların cüzdanlarını donduracağını açıkladı. Reuters, ABD’nin petrol ihracatına yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koymasının ardından, Venezuela’nın devlet tarafından işletilen petrol devi PDVSA’nın Tether kullanımını artırdığını ve bunun da mevcut karara yol açtığını söyledi.

Aralık ayında şirket, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından tutulan Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar (SDN) listesiyle ilişkili 41 cüzdanı engelledi.

ABD’nin Venezuela’da yaklaşan seçimlerle ilgili endişeler nedeniyle yeniden yaptırım uygulamaya karar vermesinden bu yana, PDVSA’nın geçen yıl başlayan USDT kullanımı hız kazandı.

2018 yılında Venezuela, ABD yaptırımlarının neden olduğu ekonomik istikrarsızlıkla mücadele etmek için “petro” adlı bir token kullanarak bir kripto para birimi denemesi başlattı. Tokena ilgi gösterilmemesi bu yılın başlarında rafa kaldırılmasına yol açtı.

Kripto para birimleri PDVSA’nın ve karşı taraflarının ABD hükümetinin fiat para birimi tutan uluslararası banka hesaplarına el koyma yeteneğini atlatmasını sağlıyor. Reuters, PDVSA’nın tether işlemlerini daha az izlenebilir hale getirmek için aracılar kullandığını belirtiyor.

Aralık ayında Kuzey Koreli bilgisayar korsanları tarafından kullanıldığı bildirilen bir kripto mikserine ceza kesen OFAC, Rus kullanıcıların yaptırımlardan kaçmasını sağladığı için kripto borsası CoinList’e 1,2 milyon dolar ceza keserek kripto para sektörüne olan aşinalığını bir kez daha gösterdi.

Tether, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Ukrayna ve İsrail’deki terörizm ve çatışmalarla ilişkili 32 kripto cüzdanı adresini engellemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir