Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.936
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.936
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Tether Gold (XAUT) Nedir? Ne İşe Yarar?

tether gold,XAUt,Gold,Tether,USDT

Tether Gold, Tether tarafından çıkarılan ve gerçek altın teminatıyla desteklenen bir stabil kripto para birimidir. XAUt kısaltmasıyla da bilinen Tether Gold, her zaman 1 ons altının değeriyle aynı fiyata sahiptir. Yatırımcılar, Tether Gold’u fiziksel altın olarak da talep edebilir, böylece yatırımlarını gerçek altınla desteklemiş olurlar.

Tether Gold Nedir?

Tether Gold, ABD dolarına endeksli en büyük stabil coinlerden olan USDT’nin arkasındaki Tether şirketi tarafından geliştirilmiş ve fiyatı 1 ons altına bağlı olan bir stabil kripto para birimidir. Tether Gold projesi, blok zincir teknolojisinin kullanımıyla kripto para ekosisteminde düşük oynaklık ve geleneksel finans ile güçlü bir bağlantı sunarak yatırımcılara güvenli ve istikrarlı bir liman olma hedefini taşıyor.


Nasıl Çalışır?

Tether Gold, diğer stabil coinler gibi teminatlı bir yapıya sahiptir. Her bir XAUt tokeni için blok zincirinde 1 troy ons ağırlığında altın teminatı bulundurulur, bu sayede XAUt ve ons altın arasındaki fiyat dengesi sağlanır.

Yatırımcılar, ellerinde Tether Gold bulundurduklarında bu tokenları fiziksel altınla takas etme imkanına sahiptirler. Tether firması, token yaratma veya yakma işlemleri için yatırımcılardan tek seferlik 25 puanlık işlem ücreti almaktadır.


tether gold,XAUt,Gold,Tether,USDT


XAUT Token

Tether Gold (XAUt), teminatlandırılmış bir şekilde üretildiği için herhangi bir maksimum arz sınırına sahip değildir. Arz miktarı, Tether firmasına gelen üretim veya yakım taleplerine göre piyasada şekillenmektedir.

XAUt token, Ethereum blok zinciri üzerinde ERC-20 standartlarına uygun bir şekilde üretilmiş bir kripto para birimidir. Bu sayede XAUt token, Ethereum tabanlı cüzdanlar ve platformlar tarafından desteklenerek kolayca depolanabilir, transfer edilebilir ve ticaret yapılabilir hale gelmektedir.



Projenin Özellikleri

Tether Gold, diğer stabil coinlerden farklı olarak emtia destekli bir varlık olduğu için geleneksel yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. XAUt, yatırımcılara sunduğu bazı avantajlarla ön plana çıkmaktadır ve bu avantajlar genellikle 4 ana başlık altında toplanmaktadır:

Kolay Transfer: Fiziksel altını taşımak oldukça zor olabilir, ancak XAUt taşımak tıpkı diğer kripto paraları taşımak kadar kolaydır. XAUt, blok zincir üzerinden 7/24 transfer edilebilme özelliğine sahiptir.

7/24 İşlem: Fiziksel altın alım satım işlemleri, konum ve saat dolayısıyla sınırlı bir işlem kapasitesi sunar. Ancak XAUt token, dünyanın herhangi bir yerinden ve yılın 365 günü boyunca 7/24 alınıp satılabilir.

Kolay Saklama: Fiziksel altını saklamak pahalı olabilir ve yatırımcıyı jeopolitik risklere maruz bırakabilir. XAUt token saklamak ise diğer kripto varlıklarınızı saklamak kadar kolaydır.

Bire Bir Fiziki Altına Çevirme: XAUt token, fiziksel altın olarak talep edilebilir. Yatırımcılar, şirkete talep gönderdikleri takdirde fiziksel altın külçelerini İsviçre’deki belirtilen adrese teslim alabilirler.


Hangi Borsalardan Alabilirim?

Henüz Binance borsasında mevcut olmayan Tether Gold (XAUt) aşağıdaki linklerden komisyon indirimli bir şekilde satın alabilirsiniz;

OKX

Gate.io

MEXC

Bitget

Huobi


İlginizi Çekebilir:Mina Protocol (MINA) Nedir? Ne İşe Yarar?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir