Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.844
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.844
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Tether CEO’su Biyoteknoloji ve Yapay Zekaya 1 Milyar Dolarlık Yatırım Planlıyor

tether

Stablecoin devi Tether’in CEO’su Paolo Ardoino, biyoteknoloji, yapay zeka (AI) ve yeni piyasalara önemli miktarda yatırım yapmayı planlıyor.

Yatırım Stratejisi ve Odak Noktası

Tether, gelecek 12 ay içinde girişim sermayesi bölümü aracılığıyla en az 1 milyar dolar yatırmayı planlıyor, dedi Ardoino 11 Haziran’da Bloomberg’e verdiği röportajda.

CEO’ya göre, Tether’in aylık olarak yüzlerce teklifi inceleyen 15 kişilik büyüyen bir ekibi var. Tether’in VC kolu, son iki yılda yapay zeka ve alternatif finans altyapısı da dahil olmak üzere teknolojiye yaklaşık 2 milyar dolar harcadı.

Tether, 2023 yılında 610 milyon dolarlık bir borç finansman tesisiyle veri merkezi operatörü Northern Data Group’u destekleyerek yapay zekaya 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. “Yatırım yaptığımız tüm işletmelere yapay zeka hesaplamaları sağlayabiliriz,” diyen Ardoino, geleneksel finanstan ayrışmanın önemine dikkat çekti.

Finansal Performans ve Yatırım Yaklaşımı

Ardoino’nun Tether’in VC hedefleri hakkındaki yorumları, Tether’in 2024’ün ilk çeyreğindeki net karının 4.52 milyar dolar olduğu haberinin ardından geldi. Faaliyet karları, çoğunluğu Bitcoin ve altından elde edilen finansal kazançlardan gelen 1 milyar dolar ekledi.

Bu İlginizi Çekebilir: Arbitrum DAO, 225 Milyon ARB Tahsisini Onayladı

“Şirketimizin karlı iş haberleri dünyanın dört bir yanına yayıldı,” dedi Ardoino. Mevcut sayısız anlaşmaya rağmen, Tether yatırım için küçük bir yüzdesini seçiyor. Tether, fonlama sonrasında işletmelerin belirli kar hedeflerine ulaşmasını zorunlu kılmıyor. “Sadece çok ilginç bulduğumuz projelere yatırım yapıyoruz,” diye ekledi.

Tether’in Genişleyen Girişimleri

Tether, piyasadaki en büyük işlem gören kripto para ve stablecoin’i yönetiyor. Şirket, 2024 Nisan ayında Tether Data, Tether Finance, Tether Power, Tether Edu, Tether Evo ve daha fazlasını içeren birçok bölüme yeniden yapılandırıldı.

AI yatırımlarının yanı sıra, Tether Bitcoin madenciliğinde de giderek daha aktif hale geldi ve Mayıs ayında Jihan Wu’nun kripto madencilik şirketi Bitdeer’e 150 milyon dolar yatırım yaptı.

Ardoino’nun Tether vizyonu, Google, Amazon ve Microsoft gibi büyük teknoloji firmalarından bağımsızlık vurgusuyla, geleneksel finanstan ayrışmayı kolaylaştıran teknolojiye güçlü bir odaklanmayı içeriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Tether CEO’su Biyoteknoloji ve Yapay Zekaya 1 Milyar Dolarlık Yatırım Planlıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin Perakende Talebi 5 Ayın En Düşük Seviyesinde, Yatırımcılar TÜFE Verilerini Bekliyor

  2. Pingback: Bitcoin Karşıtı Peter Schiff'ten ETF Uyarısı: "Satacaklar!" - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir