Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.227
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.227
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Terraform Labs, Açılan Davaları Reddetiyor

Terraform Labs

Terraform Labs, ABD menkul kıymetler yasalarının yabancı tarafından geliştirilen protokollere uygulanamayacağı iddiasıyla toplu bir davanın reddedilmesini istiyor. Firmanın avukatları, protokollerin ABD dışında geliştirildiğini ve kullanıldığını belirterek, federal menkul kıymetler yasalarının geçerli olmadığını savunuyor.

Terra/Luna ekosisteminin Mayıs 2022’deki çöküşü, firma ve ilişkili kuruluşlarına karşı bir dizi dava açılmasına neden oldu. Haziran 2022’de, Terra tokenlerinin menkul kıymet olduğunu iddia eden bir toplu dava açıldı.

Terraform’un davayı reddetme dilekçesinde, federal menkul kıymetler yasalarının yurt içinde geçerli olduğu ve SAC’nin söz konusu protokollerin yurt içinde geliştirildiğini iddia etmediği belirtiliyor.

Davayı yatırımcılar adına açan avukatın, posta ve telgraf dolandırıcılığı iddialarının yurt içinde gerçekleştiğini yeterince savunmadığı ileri sürülüyor. Terraform, önergede ayrıca, davacının Terra tokenlerini içeren dijital cüzdanların yerini tespit edemediği ve bunun da herhangi bir “yurt içi yaralanma” iddiasını geçersiz kıldığı belirtiyor.

Terraform ve Do Kwon hakkında Şubat ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından milyarlarca dolarlık bir menkul kıymet dolandırıcılığı düzenledikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

Nisan ayında bir Güney Kore mahkemesi, LUNA’nın ülkenin Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında bir menkul kıymet olmadığına karar verdi. Terraform Labs kurucu ortağı Hyun-seong Shin ve firmayla ilişkili dokuz kişi Güney Kore’de dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla itham edildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version