Kriptolar:
34456
Bitcoin:
$99.686
% 2.77
BTC Dominasyonu:
%63.8
% 0.61
Piyasa Değeri:
$3.10 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 99.686
BTC Dominasyonu:
% 63.8
Piyasa Değeri:
$3.10 T

Telegram Kullanıcı Gizliliği İçin Gerekirse Fransa’dan Çekilebilir!

telegram

Telegram CEO’su Pavel Durov, Avrupa Birliği ve özellikle Fransa’da artan şifreleme karşıtı düzenlemelere karşı çıkarak, Telegram’ın kullanıcı gizliliğini korumak için pazarları terk etmeye hazır olduğunu söyledi. 21 Nisan’da Telegram’daki “Du Rove’s channel” adlı kanalında yaptığı paylaşımda, Durov AB’nin özel mesajlara arka kapı erişimi sağlamak için attığı adımları temel insan haklarına aykırı bulduğunu ifade etti.

“Pazarı Kaybederiz Ama Kullanıcı Güvenini Asla”

“Telegram, şifrelemeyi zayıflatacak backdoor sistemleri kabul etmek yerine pazardan çıkar. Kullanıcı gizliliği bizim için pazardan daha değerlidir,” diyen Durov, rakiplerine gönderme yaparak şu ifadeyi kullandı:

“Bazı rakiplerimizin aksine biz, gizliliği pazar payı karşılığında takas etmiyoruz.”

Backdoor Sistemler Sadece Devlete Değil, Suçlulara da Açık!

Durov’a göre, şifreleme arka kapıları yalnızca devlet otoritelerine değil, aynı zamanda hackerlar ve yabancı istihbarat servislerine de kapıyı aralıyor.


İlginizi Çekebilir: Mantra (OM) Çöktü: 24 Saatte %90 Değer Kaybı!


“Bu sistemlerin sadece polise açık kalması teknik olarak imkansız,” diyen Durov, bu tür uygulamaların aslında kullanıcı güvenliğini ciddi tehlikeye attığını vurguladı.

Ayrıca, bu tarz düzenlemelerin suçluları durduramayacağını, onların daha az bilinen uygulamalara ve VPN kullanımına yönelerek izlerini gizleyebileceklerini belirtti.

Telegram Hiçbir Özel Mesajı Paylaşmadı

Durov, Telegram’ın 12 yıllık geçmişinde tek bir özel mesaj bile paylaşmadığını belirtti. Ancak, AB Dijital Hizmetler Yasası kapsamında geçerli mahkeme kararları doğrultusunda IP adresi ve telefon numarası gibi sınırlı bilgileri sağladıklarını açıkladı. Durov, Mart ayında Fransız Ulusal Meclisi‘nin şifrelemeye arka kapı sağlayacak yasa teklifini reddetmesinin bir kazanım olduğunu, ancak mücadelenin henüz bitmediğini söyledi.

AB Komisyonu’nun “ProtectEU” adlı yeni önerisi, 2026 yılına kadar kolluk kuvvetlerinin veriye erişimini sağlayacak teknolojik çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Ancak bu öneri, birçok dijital hak savunucusu ve Avrupalı vekil tarafından siber güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle eleştirildi.

telegram

“Özgürlükler her gün aşındırılıyor. Bizimse her gün onları savunmamız gerekiyor,” diyen Durov, gizliliğin bir insan hakkı olduğunu yineledi.


Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir