Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.397
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.397
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Telegram, Dijital Alışverişler İçin Uygulama İçi Token ‘Telegram Stars’ı Başlattı

Telegram Stars, Telegram

Sosyal mesajlaşma ağı Telegram tarafından başlatılan “Telegram Stars,” dijital ürünler ve hizmetler satın almak için sitede kullanılabilecek yeni bir uygulama içi tokendir.

Telegram Stars’ın Tanıtımı

Şirket CEO’su Pavel Durov, 6 Haziran’da Telegram’da yaptığı bir gönderide, Telegram Stars ile mini uygulamalar artık dijital hizmetler için en basit ödeme yöntemi olan Android ve iOS uygulama içi satın alımları kullanarak ödeme kabul edebilir.” dedi.

Geliştiriciler, çoğunlukla Telegram kimlikleri alıp satmak için kullanılan bir pazar yeri olan Fragment üzerinden Stars’larını Telegram’ın “Open Network”ünü destekleyen yerel kripto para birimi olan Toncoin (TON) ile değiştirebilirler.

Geliştiriciler İçin Faydalar ve Teşvikler

Durov ayrıca Stars’ı Telegram’da uygulamalarını daha iyi tanıtmak için kullanmayı önerdi.

Durov’a göre, Telegram, Stars ile satın alınan reklamları sübvanse edecek; Apple ve Google dijital ürün alımlarında %30 ücret alıyor.

“Geliştiriciler Stars’ı uygulamalarını tanıtmak için reklamlara yeniden yatırırlarsa, komisyon neredeyse %0 olacak. Uygulamaları Telegram’da yayınlamak, geleneksel mobil uygulamalardan daha mantıklı.”

“Gelecek güncellemeler, içerik oluşturucular için hediyeler gibi Stars’a ekstra özellikler ve işlevsellik getirecek.” Telegram, 6 Haziran’da bir makalede yazdı.

Notcoin’in Başarısı ve Telegram’ın Büyüyen Ekosistemi

Telegram’da en çok indirilen uygulamalardan biri olan Notcoin ile platform büyük başarı elde etti—tanıtımın ilk beş ayında 35 milyon kullanıcı.

Notcoin, kullanıcıların çeşitli sosyal görevleri tamamlayarak NOT tokenları kazandığı bir “tap-to-earn” kripto para birimidir.

Bu İlginizi Çekebilir: VanEck Analistlerinden 2030 için 22 Bin Dolarlık Ethereum Tahmini

Telegram’ın 900 milyon üyesinin yaklaşık 400 milyonu her ay botlar ve mini uygulamalarla iletişim kuruyor.

Tether ile İşbirliği ve Piyasa Etkisi

Nisan ayında Telegram, mesajlaşma platformunda kripto para birimlerinin kabulünü artırmak için stablecoin ihraççısı ile işbirliği içinde TON blockchain üzerinde Tether (USDT) başlattı.

“Kullanıcıların artık farklı türde bir kripto veya token satın almak zorunda kalma engelini aşmalarına gerek yok,” dedi TON Foundation yatırım direktörü Justin Hyun.

CoinGecko, TON’un yaklaşık 36 saat önce tüm zamanların en yüksek fiyatı olan $7.65’a ulaştığını, ancak şimdi $7.50’a düştüğünü bildirdi. Bununla birlikte, $18.2 milyar piyasa değeri, 12 Nisan’da belirlenen $25.2 milyar zirvesinin 7 milyar gerisinde kalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir