Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.996
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.996
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tayvan’da Kripto Sektörü Hükümet Onayı Alarak Endüstri Birliği Kurma İzni Aldı

Tayvan’ın kripto para sektörü, resmiyet yolunda önemli bir adım attı. Hükümet, bir sektör birliği kurulmasını onayladı. Bu hareket, ülkedeki hızla gelişen kripto para piyasasında kendi kendini düzenleme yolunu açıyor.

Hükümet, Dernek Başvurusunu Onayladı

Bir sektör birliği oluşturmak için 2023 yılında kurulan yerel kripto para sektörü çalışma grubu, Cuma günü hükümetin başvuruya onay verdiğini duyurdu. Bu onay, hükümetin yetkisiyle Haziran 2024’e kadar derneği resmi olarak kurmalarına izin veriyor.

Çalışma grubu şu anda MaiCoin ve BitoPro gibi önde gelen Tayvan kripto para borsaları da dahil olmak üzere 22 üye şirkete sahip. Savcıların eski yöneticilerinin iddia edilen suistimalleriyle ilgili devam eden soruşturmaları nedeniyle ACE Borsası gruba dahil edilmedi.

Kendi Kendini Düzenleme Dönemi Yaklaşıyor

Tayvan şu anda 2021 yılında yürürlüğe giren düzenlemeler sayesinde kripto para hizmeti sağlayıcılarının kara para aklama ile mücadele (AML) uyumluluğunu zorunlu tutarken, daha geniş kripto para sektörü büyük ölçü de düzenlenmemiş durumda. Yeni onaylanan dernek, kripto para şirketlerinin Eylül 2023’te Finansal Denetleme Komisyonu (FSC) tarafından yayınlanan müşteri koruma rehberlerine uygun olarak kendi kendini düzenleme önlemleri geliştirmeleri için bir fırsat sunuyor.

Bu gelişme, Tayvan’ın kripto para sektörü için potansiyel bir dönüm noktası anlamına geliyor ve kripto para birimleri işletmeleri ve meraklıları için daha yapısal ve potansiyel olarak daha çekici bir ortamın oluşmasına zemin hazırlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version