Deutsche Bank destekli Taurus, bankaların dijital varlıkları yönetmesini sağlayan Solana tabanlı platform başlattı.
Taurus, Solana Tabanlı Dijital Varlık Platformu Başlattı
Taurus, bir dijital varlık altyapı firması, Solana blok zincirinde kurumsal düzeyde bir saklama ve tokenizasyon platformu olan Taurus-Capital’ı başlattı. Deutsche Bank destekli Taurus, tokenleştirilmiş varlık çözümleri geliştirmek isteyen küresel finansal kurumlara hizmet etmeyi amaçlıyor.
Bu entegrasyon, bankaların ve ihraççıların, Taurus-Protect saklama platformu üzerinden herhangi bir Solana tabanlı tokenleştirilmiş varlığı saklamasını ve stake etmesini, ayrıca Taurus-Capital üzerinden programlanabilir tokenleştirilmiş varlıklar ihraç etmelerini sağlayacak.
Taurus, Solana’nın yüksek işlem hacmi ve düşük gecikmesini kullanarak, müşterilerinin finansal iş akışlarını ve ödeme süreçlerini otomatikleştirerek verimlilikte yeni seviyelere ulaşabileceğini belirtti.
Taurus’un Solana entegrasyon kararı, gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonuna olan kurumsal talep tarafından yönlendirildi. Şirketin küresel stratejik ortaklıklar başkanı Jürgen Hofbauer, bankalar ve şirketlerin, hisse senetleri, borçlar, yapılandırılmış ürünler, fonlar, tokenleştirilmiş mevduatlar ve CBDC’ler gibi varlıkları tokenleştirmek için gelişmiş bir platforma erişim sağlayacağını belirtti.
Platform, blok zincirinde finansal ve somut varlıkları madencilik yaparak erişilebilirlik ve likiditeyi artırmayı amaçlayan büyüyen RWA endüstrisinin bir parçası.
Taurus, 2023 Şubat’ında Credit Suisse liderliğindeki bir Seri B yatırım turunda 65 milyon dolar topladı ve Deutsche Bank, Pictet Group, Cedar Mundi Ventures, Arab Bank Switzerland ve Investis de bu yatırıma katıldı.
Yatırım sonrası Taurus, dijital varlık endüstrisinin özel varlıkları dijitalleştirerek 10 trilyon doları aşan bir değere ulaşma potansiyelini gördüğünü belirtti.
TradFi ve Dijital Varlıkların Birleşimi “artık teorik değil”
2021’de tanıtılan İsviçre Dağıtık Defter Teknolojisi (DLT) Yasası, bankalar için düzenlenmiş tokenizasyon hizmetlerinin sunulmasında önemli bir rol oynadı, Hofbauer belirtti.
Bu sıkı uyum gereksinimleri, bankaların “açık” düzenleyici yönergeler altında tokenizasyon hizmetleri sunmasına olanak sağladı. Bu da, “geleneksel finans ile dijital varlıkların birleşiminin artık teorik olmadığını” gösteriyor, Hofbauer ekledi:
“Entegrasyon, müşteri tabanımızdan, özellikle Orta Doğu’daki bankalardan gelen gerçek kurumsal talepten kaynaklandı; bu bankalar, dijital varlık kapasitelerini Solana üzerinde genişletmeyi hedefliyorlar.”
“Solana üzerinde stablecoin’ler ve diğer tokenleştirilmiş varlıklar ihraç etmek isteyen bankacılık müşterilerinden artan bir ilgi olduğunu anlıyoruz,” diye ekledi.
Avrupa finansal kurumları, kurumsal düzeyde kripto çözümlerine giderek daha fazla ilgi gösteriyor.
Almanya’nın en büyük federal bankası Landesbank Baden-Württemberg, Avusturya merkezli Bitpanda kripto para platformuyla iş birliği yaparak kurumsal saklama platformu için kripto saklama çözümleri sunmaya başladı, Nisan 2024 raporuna göre.
Şubat ayında Almanya’nın ikinci en büyük bankası DZ Bank, bir kripto ticaret pilotu başlatmayı planladığını açıkladı. Banka, Kasım 2023’te dijital varlık saklama platformunu tanıttı.
Son dakika kripto para haberleri için hemen tıkla!
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.