Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.928
% 3.47
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.928
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

SushiSwap Yeniden Markalaşıyor ve Sushi Labs ile Yeni İş Modelini Tanıtıyor

SushiSwap

Yoğun tartışmaların ardından, merkeziyetsiz borsa SushiSwap, platforma yeni bir marka ve iş modeli tanıttı. Sushi Labs, merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) yapısında “konsey yapısına” açılan bir isim oldu.

Sushi Labs’in Tanıtımı

Protokol, 11 Haziran’da Sushi Labs’i tanıttı. Bu, Sushi ekosisteminin yönetiminden sorumlu bağımsız bir yönetişim, teknoloji ve operasyon birimidir. Mart ayında önerilen yeniden yapılandırma, özellikle “hantal yönetişim” nedeniyle protokolün piyasa değişimlerine yavaş tepki vermesine yanıt olarak kullanıcı ihtiyaçları ve piyasa beklentilerine cevap vermek amacıyla yapıldı.

Yeni Labs modeli dört konsey tarafından geliştirildi: Sushi High Kitchen, Hazine Konseyi, Hibe Konseyi ve Büyükelçi Konseyi. Synthetic protokolüne benzer bir konsey yapısında çalışacak. Altı ila sekiz üyeden oluşan High Kitchen, protokolün birincil yönetim organıdır ve herhangi bir operasyon için çok imzalı bir çözümü denetleyecektir.

Likidite ve Büyüme Sorunlarının Ele Alınması

Bazı kişiler, Sushi’nin yavaş büyümesini ve AMM likidite sorunlarını, LP’lerin daha yüksek getiri arayışıyla diğer DEX’lere göç etmesine bağladı. Ancak yeni organizasyon yapısı, yeterli fonlama ve Route Processor gibi popüler ürünlerin benimsenmesi ile Sushi DEX’teki likiditeyi artırmak için çalışabiliriz, dedi Sushi Labs’in yönetici direktörü Jared Grey, Sushi topluluğuna gönderdiği bir notta.

Sushi Labs, 25 milyon SushiSwap token’ından oluşur ve DAO’nun milyonlarca dolarlık bütçesini kontrol eder. Token sahipleri, organizasyonun günlük işleyişine dahil olmayacaklar; ancak Hazine’nin dağıtımı için oy kullanabileceklerdir.

Finansal Performans ve Gelecek Beklentileri

DefiLlama’ya göre, Sushi Mayıs ayında 270,500 dolar gelir elde etti ve 1.62 milyon dolar ücret aldı. Bu, projenin önceki boğa döngüsünde yaptığı gelirden çok daha azdır. Mayıs 2021’de 86.24 milyon dolar ücret ödeyen Sushi, 14.37 milyon dolar gelir elde etti.

Bu da ilginizi çekebilir: Ethereum Layer-2 Ağı Base, TVL’de 8 Milyar Doları Aştı

Çoklu token ürün paketi, evrimin bir başka işaretidir. Sushi, token sahiplerine daha fazla ödül seçeneği sunacağını ve ürün giderlerinin dağıtımına yardımcı olacağını vaat ediyor. Bu aynı zamanda, çoklu token ekosisteminin Sushi token enflasyonu şansını azaltması ve DAO projelerinin finanse edilmesinin yükünü azaltması anlamına gelir, özellikle de ürünler karlı değilse.

Eleştiriler ve Finansal Zorluklar

Yeni paradigma, merkezi yapı nedeniyle son zamanlarda eleştirildi ve hoş karşılanmadı. Daha önce, topluluk üyeleri tarafından projenin düşmanca bir şekilde ele geçirilmesi ile ilgili benzer suçlamalar yapılmıştı. Yönetişim forumunda bir Sushi DAO üyesi, “Görünüşe göre Sushi DAO yolun sonuna geldi” yorumunu yaptı.

2022’nin başlarında, Grey, SushiSwap’in likidite sağlayıcı teşviklerinde 30 milyon dolar zarar ettiğini belirtti. O zamandan beri, proje mali olarak zorlu bir durumda kalmış ve tokenomiklerini değiştirmek zorunda kalmıştır. Merkeziyetsiz borsa, Aralık 2022’de, kalan operasyonel süresinin 1.5 yıl olduğunu açıklamış ve hazine ve likidite yönetimine yeni bir odaklanma getirmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir