Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.873
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.873
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

State Street ve Galaxy Digital, Dijital Varlık Piyasasına Yeni ETF’ler Getiriyor

etf

Varlık yönetim firması State Street Global Advisors, kripto yatırım şirketi Galaxy Digital ile işbirliği yaparak dijital varlıklar için borsa yatırım fonları (ETF’ler) başlatıyor. Bu girişim, kurumsal ve bireysel yatırımcılar için spot Bitcoin ETF’lerinin ötesinde yeni yatırım yolları sunmayı hedefliyor.

Dijital Varlık Yatırım Seçeneklerini Genişletme

Yeni ETF’lerin etkileri sorulduğunda, her iki firma da yeni fonların dijital varlık alanına erişimi artıracağını belirtti. 4,1 trilyon dolar varlık yöneten State Street, Global Files saklama işlerinin şu anda yalnızca Bitcoin ile ilgilendiğini, ancak giderek daha fazla kurumsal yatırımcının spot Bitcoin’in ötesinde dijital varlıklar ve ürünlere ilgi duyduğunu belirtti. State Street, 26 Haziran’da yaptığı açıklamada, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana dijital varlıklara olan kurumsal ve bireysel talebin olgunlaştığını, ancak yatırımcıların bu büyüyen varlık sınıfına spot Bitcoin dışında başka yollarla da erişim sağlamayı araştırdığını belirtti. “Bu, dijital varlık ekosistemi için bir sonraki büyüme seviyesinin nerede olduğunu düşündüğümüz yer” dedi.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Binance Açıkladı! İşte Delist Edilecek Spot Piyasaları

Yeni Fonlar ve Yatırım Stratejileri

State Street, 26 Haziran’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurarak SPDR Galaxy Digital Asset Ecosystem ETF’yi kaydettirdi. Bu ETF, dijital varlıklarla doğrudan ilgili olan, borsalar, madenciler, donanım cüzdan hizmetleri ve girişim sermayesi firmaları gibi ‘yeni ekonomi’ firmalarının hisselerini satın alacak. Aynı zamanda, ilgili vadeli işlem ve spot ETF ürünlerine de yatırım yapılacak. Ayrıca, 2017’de State Street, SPDR Galaxy Emerging Technology Enablers ETF ve Hedged Digital Asset Ecosystem ETF için SEC’ye taslak belgeler sundu.

Sektör Tepkileri ve Gelecek Planları

Bu gelişme, sektörde olumlu karşılandı. Viska Digital Assets CEO’su Dadi Kristjansson, 26 Haziran’da resmi X gönderisinde, “Kripto yavaş ama emin adımlarla ana akım bir varlık sınıfı haline geliyor. Burada bir başka işaret. Yükseliş,” dedi. ETF Store Başkanı Nate Geraci, bunun ‘dikkate değer’ olduğunu söyledi, ancak State Street’in spot Bitcoin ETF’sini ve potansiyel spot Ether ETF’lerini göz ardı etmeyeceğini umduğunu belirtti.

State Street Bank and Trust, State Street Global Advisors (SSGA) ve Galaxy Digital tarafından oluşturulacak dijital varlık ETF’lerine idari ve muhasebe desteği sunması bekleniyor. State Street, Haziran 2021’den bu yana dijital varlıklar için özel bir bölüm oluşturarak dijital varlık piyasasında faaliyet göstermektedir. Ancak, SSGA son dönemde spot Bitcoin veya Ether ETF’leri için başvuruda bulunmamıştır.

ABD merkezli Bitcoin ETF’leri, SSGA’nın ana rakiplerinden bazıları, piyasada 14 milyar doların üzerinde dolaşımda bulunmaktadır. Şirket şu anda beş buçuk ay önce kurulduğundan bu yana 4 milyar dolarlık akış yönetiyor, Farside Investor verilerine göre hesaplamalar gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir