Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.447
% 2.62
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.447
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Spot Ethereum ETF Lansmanı SEC Yorumları Nedeniyle Ertelendi

Başlangıçta 2 Temmuz gibi erken bir tarihte beklenen ABD merkezli spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yorumları nedeniyle ertelendi. SEC, S-1 formlarının 8 Temmuz’a kadar yeniden gönderilmesini talep etti ve potansiyel olarak lansmanı Temmuz ortasına kadar erteledi.

Bloomberg ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart’a göre SEC, potansiyel spot Ethereum ETF ihraççıları tarafından gönderilen S-1 formlarını iade etmek için ek süre aldı ve lansmanı geciktirdi. Balchunas, bu yeni zaman çizelgesinin Temmuz ortasından sonuna kadar bir lansmanı önerdiğini belirtti.

ETF Store başkanı Nate Geraci, S-1 revizyonlarının son turunun nispeten küçük olduğunu belirtti ve SEC’in ihraççıları 14-21 gün içinde ticarete açık hale getireceğini öngördü. Kesin zaman çizelgesi belirsizliğini korusa da SEC bu yaz potansiyel bir lansmana işaret etti.

S-1 formlarının onaylanması, ETF’lerin hayata geçmesi için gereken iki adımlı sürecin ikinci kısmıdır. İlk kısım, ihraççıların 19b-4 formlarının Mayıs ayında onaylanmasını içeriyordu. SEC, 23 Mayıs’ta sekiz ETF teklif sahibinin 19b-4 başvurularını onayladı.

26 Haziran’da SEC Başkanı Gary Gensler, spot Ether ETF’leri için onay sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini doğruladı. SEC, BlackRock, Fidelity, 21Shares, Grayscale, Franklin Templeton, VanEck, iShares ve Invesco gibi büyük ihraççıların sürece katılmasına izin veren bir kural değişikliğini onayladı. Ek olarak, VanEck gibi ihraççılar 8 Temmuz’a kadar borsalarda listelenmeye hazırlanan 8-A formlarını da doldurdular.

Ancak Gensler, spot Ether ETF’lerinin borsalarda listelenmesinin aylar sürebileceğini ve Eylül ayına kadar gerçekleşmeyebileceğini belirtti. Ether ETF listelemelerinin zamanlamasının kritik yanıt sürelerine bağlı olduğunu vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir