Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.135
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.135
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Spot Bitcoin ETF’leri ABD’de Geri Dönüş Yapıyor: 31 Milyon Dolarlık Net Giriş Kaydedildi

bitcoin ,etf

Salı günü, ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları net girişlere dönerek toplamda 31 milyon dolar topladı. Bu, 11 bitcoin fonunun yedi gün süren çıkışlarının ardından gerçekleşti.

SoSoValue verilerine göre, Fidelity’nin FBTC’si 49 milyon dolarlık net girişle öncülük ederken, Bitwise‘ın BITB’si 15 milyon dolarlık giriş bildirdi. VanEck’in HODL’sine ise 4 milyon dolarlık net giriş kaydedildi.Öte yandan,

Grayscale’in GBTC’sinde 30,3 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Ark Invest ve 21Shares’in ARKB’si ise 6 milyon dolarlık net çıkış bildirdi.

Net varlık değeri açısından en büyük spot Bitcoin fonu olan BlackRock‘un IBIT’i, Salı günü 1,1 milyar dolarlık günlük ticaret hacmine rağmen sıfır akış gördü. Invesco, Galaxy Digital, Valkyrie ve Franklin Templeton’dan gelen diğer fonlar da sıfır akış kaydetti.

Ocak ayında piyasaya sürülen 11 spot bitcoin fonu, Salı itibarıyla toplamda 14,42 milyar dolarlık net giriş elde etti.

Blockchain ve Web3 Ekosisteminde Yeni Bir Adım: Ava Protokolü, Openstory’yi Satın Aldı

Bu arada, ABD’li ihraççılar, geçen ay Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan yumuşak onay aldıktan sonra spot eter ETF‘lerini başlatmak için çalışıyor. Firmalar geçen hafta değiştirilmiş S-1 kayıt bildirimlerini sundu. Kıdemli Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki haftaya kadar başlatılmasını beklediğini söyledi.

Bitwise Baş Bilgi Sorumlusu Matt Hougan, spot Ethereum ETF’lerinin ABD’de piyasaya sürüldükten sonraki ilk 18 ayda 15 milyar dolarlık net giriş elde edebileceğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir